Miksi me meikataan?

 

Meikkaaminen on ihanaa

Rakastan meikkaamista ja meikkejä. Suhteeni meikkaamiseen on kuitenkin tavallaan viha-rakkaussuhde. Haluaisin kyllä, että minut voitaisiin hyväksyä ilman meikkiä.. Noin ajattelin vielä joskus. Tänä päivänä en välitä mitä muut ajattelevat. Päätän itse laitanko tosi vahvan meikin, vähän meikkiä vai olenko ilman meikkiä. Olen löytänyt hyväksynnän itselleni, joka ei pohjimmiltaan ollutkaan muiden hyväksynnän kaipuuta vain ihan minun omaani. Kovin moni ihminen on itsekriittinen ja vaatii itseltään ihan mahdottomia. Miten sitten voi olla elämässään onnellinen jos ei ole edes mahdollisuutta saavuttaa niitä älyttömiä vaatimuksia mitä itselleen esittää. Menee aikaa hukkaan sanon minä. 

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Ihminen on kokonaisuus ja sen enempää kuin kosmetiikka, liikunta, nukkuminen tai ruokavalio ei yksistään pidä meitä kasassa ja terveenä. On kyse siitä isommasta kuvasta ja ihmiskokonaisuudesta. Ja henkinen hyvinvointi on todella iso tekijä joka auttaa meitä jaksamaan. Sisäinen paha olo voi viedä meidät syvyyksiin joista ei niin vain nousta. Jos on paha olla, niin se heijastuu ilman muuta myös muille elämän osa-alueille. Naisten elämässä ulkonäöllä on loppujen lopuksi aika paljonkin tekemistä hyvinvoinnin kanssa. Se miten koemme oman ulkonäömme heijastuu ulosannissamme ja siinä kuinka itsevarmoiksi koemme itsemme. Vallitseva maailma kauneusihanteineen on vaativa naisille. 

Syyskuun alussa alkoi kuukauden haaste olla ilman meikkiä. Haasteeseen osallistuville on tiedossa arvonta jossa voi voittaa setin meikkejä. Halusin, että arvottavien tuotteiden lisäksi voin tarjota seuraajilleni keinon saada itselleen myös jotain pysyvästi hyödyllistä. Se, että haastaa itseään aina välillä on mielestäni hyödyllistä henkisen kehittymisen ja sitä kautta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

#nomakeup haaste

#Nomakeup haasteen palkintona arvotaan setti jossa on Korento ja Havu Cosmetics meikkejä

Me naiset olemme tietyllä tapaa pahimpia arvostelijoita sen ulkonäön suhteen. Ja armottomia toisillemme. Mietimme ihan liikaa jokatapauksessa. Jos saan sanoa rehellisesti, niin minusta naisen kauneutta on parhaimmillaan hymy kasvoilla, luonnollinen ja itsevarma olemus. Myös herkkyys ja tunteiden osoittaminen on kauneutta. On uskomatonta mielestäni, että joku nainen ajattelee, että nainen ei voi näyttäytyä ilman meikkiä. Siis ihan oikeasti?? Yhtä hyvin voisi ajatella, että nainen ei saa näyttäytyä ilman hattua tai mekkoa. Todella rajoittavaa ja typerää. Ei aina ole ollut olemassa meikkiä ja hei kait silloin on naisetkin selvinneet hengissä. Kun meitä vielä tänä päivänä on. Olen myös aina välillä miettinyt miesten kannalta tätä meikki asiaa. Tai, että mitä minä kuvitteellisesti miehenä ajattelisin naisten jatkuvasta meikkaamisesta tai entä jos olisi toisinpäin, että miehet meikkaavat. Se on jotenkin huvittava ajatus johon yhdistyy enimmäkseen sääliä.

Fiilikset haasteesta

Ensimäisellä meikittömällä viikolla huomasin erityisesti sen, että minulla oli aamuisin paljon enemmän aikaa. Pyöräillessä sateella ei tarvinnutkaan miettiä, että voi apua mites meikki, leviääkö. Kotiin päästyä aina pesen kasvot ja nyt se on kyllä ollut todella pikainen rutiini, kun ei ole tarvinnut ripsivärin kanssa taistella. Ensimäinen lauantai minua harmitti, että en saanut laittaa meikkiä. Se on ollu lempipäiväni viikosta ja silloin meikkaan ja laitan hiukset erityisemmin ja huomioin myös vaatetuksessa erilaisen näyttävämmän tyylin. Lauantai on perinteinen juhlapäivä, kait se on minulle joka viikko sellainen hetki. Pientä epävarmuutta koin meikittömyyden takia. Ihoni ei haasteen aikana ole parantunut ehkä pikemminkin näppyjä on tullut lisää. Olen koittanut kaikin keinoin olla näpelöimättä niitä, mutta vaikeaa on ollut :D Olen kuitenkin työssä ollut rennompi ja koen, että asiakastilanteet ovat olleet luontevampia jollakin tapaa. En osaa sanoa minkä takia. Ehkä käyttäydyn enemmän omana itsenäni ilman meikkiä..?

Haasteen takia olen ehkä jossain määrin vieraantunut meikeistä. Tai nyt ainakin tuntuu, että ensi talvena voisin koittaa säästää voimiani pimeissä aamuissa nukkumalla pidempään. Meikki voisi olla kiva piristys muutamana päivänä viikossa. Aion värjäyttää kulmakarvat ja käydä ripsien kestotaivutuksessa. Näitä voin suositella lämpimästi. Freesaa välittömästi ja helpottaa kiireisissä aamuissa. Haaste on siitä kiva, että sen voi toteuttaa aina välillä jos elämä tuntuu junnaavan paikallaan. Pienet muutokset lähtevät usein kierittämään isompaakin muutosta elämässä. Itse haluan myös toimia esimerkkinä omalle tyttärelleni, joka lähestyy jo meikkaamisen aloitus ikää johon itse olen vetänyt rajan 12 v aikaisintaan. Ei naisen tarvitse meikata ja kauneus ei ole elämässä se kaikkein tärkein asia. 

 Mitä isompi juhla sitä näyttävämpi meikki

Tarkkaan suunniteltu ja huoliteltu meikki sekä asiaan kuuluva vaatetus on myös osoitus kunnioituksesta muita ihmisiä kohtaan.

Mitä meikki on?

Meikki on monimerkityksellinen kokonaisuus. Se luo omanlaistaan kauneutta, antaa rohkeutta, on hauskuutta, mukavuutta, yksilöllisyyttä, persoonallisuutta ja vaikka mitä muuta. Joku sanoo: yksin omaan itsekästä ja pinnallista. Minusta on vain pinnallista oikeasti väittää niin. Jos ei meikkaa, mutta käyttää huomiota herättäviä koruja, vaatteita, värjää hiuksia, ostelee koko ajan uutta, luo tarkkaa statusta ja miettii jokaisen lausutun sanan tarkkaan. Sekin voi olla pinnallista. Tai sitten se on sitä mitä jokainen itse on. Kunhan asioita ei tee muiden ihmisten takia vaan siksi, että ne tuovat itselle iloa ja hyvää mieltä, niin ei sitä pitäisi minun mielestä kritisoida. Se miksi itse haluan herätellä naisia näkemään maailman ilman meikkiä on lähtöisin omasta kokeilustani aiemmin n. 2 vuotta sitten. Se oli minulle silmiä avaava kokemus ja aloin miettiä monta asiaa eri tavoin. Aloin myös kokea itseni eri tavalla. Kun astuu häkistä ulos tai uskaltautuu metsän siimeksiin ei voi tietää mitä ihmeellistä vastaan tulee. :)

Kuvittelemme paljon sellaista mitä ei ole. Esimerkiksi, että meitä arvostellaan jatkuvasti.

Jos meikkaa silloin tällöin ja voi yhtä hyvin lähteä kotoa meikittä tai meikissä, niin silloin asiat ovat minusta ihan ok. Mutta jos koti ovesta ei voi lähteä meikittä, niin voisi ehkä miettiä hetken, että miksi ei? Eikö maailma ansaitse nähdä sinua sellaisena kuin olet vai etkö vain itse uskalla paljastaa omaa itsesi sille? Kuvittelemme paljon sellaista mitä ei ole. Esimerkiksi, että meitä arvostellaan jatkuvasti. Suurin osa ihmisistä miettii oikeasti vain omaa itseään. On aivan turhaa kuvitella, että jokainen vastaantulija olisi niin kauhean kiinnostunut siitä onko kasvoilla meikkiä tai ei. Se, että on ystävällinen, muut huomioon ottava ja kohtelias on paljon tärkeämpää. 

Miten tärkeää se ulkoinen kauneus sitten on? Toisille tärkeämpää kuin toisille. Osa ihmisistä on esteetikkoja ja heille kaikki visuaalinen harmonia ja kauneus on todella tärkeää. Kaikki mitä on ympärillä, halutaan pitää järjestyksessä ja silmää miellyttävänä. Siihen kuuluu se oma ulkomuoto myös. Toisille tällaiset asiat ovat turhanpäiväisiä ja ihan muut asiat ohjaavat omaa olemista. Kuten vaikka musiikillisuus, kirjallisuus tai muu kulttuuri, urheilu, historia jne. Ei nämä asiat tietenkään toisiaan pois sulje, mutta niiden tärkeys järjestys vaihtelee. On hyvä ymmärtää, että olemme kaikki erilaisia eikä kaikkia voi tai pidä miellyttää.

Miten tärkeä on ulkoinen kauneus?

Jokainen on kaunis aivan omana itsenään :) Kun alkaa uskomaan omaan kauneuteensa, niin se näkyy kyllä muillekkin. Sano itsellesi, että olet kaunis.

Meikki siis feikki?

Oi meikkaaminen. Nautin siitä niin kovin paljon. Se on kiehtonut jo lapsesta asti. Käänteen tekevä hetki oli ystävän 12-vuotis syntymäpäivillä vieraillut kosmetologi, joka opetti meidät vieraat ja päivänsankarin meikkien saloihin. Muistan kun silloin laitoin ripsiväriä ja joku sanoi: Viivi sä näytät ihan erilaiselta. Olin ihan, että vau! En ehkä niin hirveästi halunnut olla jonkun muun näköinen, mutta ajatus siitä, että meikillä saa niin mullistavia muutoksia aikaan jäi kyllä kytemään pinnan alle. Ja siitä se meikkihyllyjen kiertely ja uusien meikkien kokeilu sitten lähti. Kaikki ne värit ja tekstuurit ja välineet edelleen vievät minut mukanaan. Erilaisia meikkivariaatioita on lukemattomia ja mahdollisuuksia niin rajattomasti, että kyllä meikki on oikeasti ihan oma maailmansa. 

Meikin avulla voimme muokata ulkonäköämme hyvällä tai huonolla tavalla. Meikkaaminen ei oikeasti ole ihan helppoakaan ja taitavan meikin kyllä tunnistaa ja sitä osaa arvostaa. Olen niin ihmeissäni miten tänä päivänä monet meikkitaiteilijat ovat todella ihan nimensä mukasesti taiteilijoita. Ja kyllä se meikki voi oikeasti rumentaakkin mikäli se tehdään väärin tai monesti ainakin jos sitä on liikaa. On myös taito osata yhdistää meikki oikeanlaiseen vaatetyyliin ja tilanteeseen. Kevyt arkimeikki antaa huolitellun kuvan ja näyttävä juhlameikki on osoitus panostuksesta juhlanjärjestäjää kohtaan. Värien taitavalla käytöllä voidaan omien silmien väriä korostaa tai myös rajausten avulla muokata illuusiota silmän koosta ja muodosta. Huulipuna huomataan ja huulet ovat kasvoissa tietyllä tapaa hyvin aistillinen alue. Klassisen punaiset huulet huomataan ja ne luovat välittömästi tyylikkään ja itsevarman vaikutuksen.

#Selfienconfidence

Maailmanlaajuinen ulkonäkökeskeisyys ajaa meitä kauemmaksi muusta hyvästä. Sosiaalisen median selfiemaailma on räjäyttänyt pankin ja kun joskus ennen vähän häpeillen katsottiin omia koulukuvia, niin tänä päivänä omia kuvia otetaan jatkuvalla syötöllä ja jaetaan kaikkien nähtäväksi. Ihminen on laumaeläin ja se, että ensi kauhistelun jälkeen moni on lähtenyt tähän samaan trendiin mukaan ei ole mikään ihmettelemisen aihe. Se on jo osa kulttuuria, eikä sitä ihmetellä enää. Mutta kun miettii nuoria jotka syntyy tähän muuttuneeseen maailmaan voi miettiä miltä heistä tuntuu aloittaa esimerkiksi puhelimen käyttö johon kuuluu vahvasti omien kuvien ja videoiden kautta esiintyminen kavereiden edessä ja kaikkien arvosteltavana. Myös tubettajat ja maailman tähdet toimivat esimerkkeinä nuorille ja on vähän huolestuttavaakin ajatella mikä on tämän päivän normaalia lapsillemme. 

Itsevarmuus ja itsetunto ovat kaksi eri asiaa jotka monesti sotketaan keskenään. Itsetunto tai itsetuntemus tarkoittaa omaa kokemusta itsestään. Kuinka sinä koet itsesi ja luotatko ja kunnioitatko omaa sisäistä itseäsi. Itsevarmalla tarkoitetaan henkilöä joka on ulospäin varma omista kyvyistään. Itsevarman vaikutelman antavalla ihmisellä voi silti olla huono itsetunto, eli itsevarmuus voi olla kulissia sen oikean minän päällä. Samoin ihminen jolla on todella hyvä itsetunto voi olla silti ujo ja hiljainen luonteeltaan. Kuten sanottua, kaikki ei aina oli sitä miltä näyttää. Eräs minulle tärkeä henkilö aina sanoo, kuinka hän niin toivoisi, että voisi kasvattaa lapsilleen hyvän itsetunnon. Että vaikka mitä elämässä eteen tulisi, niin se ei veisi halua uskoa elämään, että voisi katsoa peiliin ja kaikesta huolimatta sanoa, että sä olet hyvä tyyppi. Ei mikään helppo tehtävä, mutta ehkä hienointa mitä voi lapselleen elämän ohjeeksi antaa..

Haasta itseäsi!

Kun välillä siirtää elämän keskipistettä, niin löytää siitä monta mielenkiintoista muuta asiaa. On siis mielestäni hyvä kokeilla tehdä asioita hiukan eri tavoin aina välillä. Olen haastanut itseäni monilla tavoilla, kuten lihattomalla tammikuulla josta johtuen olen tänä päivänä kasvissyöjä. Toki minulla oli taustalla muutoinkin jo ajatus lihasta luopumisesta. Olen myös monta kertaa pitänyt paastoa valkoisesta sokerista tammikuulta huhtikuulle. Se on auttanut ihoa ja kuntoa pysymään parempana pimeimpänä aikana. Vaikka jostain "riippuvuutta" aiheuttavasta tavasta ei pääsisi täysin eroon niin pieni tauko aina välillä tekee kyllä hyvää. Osaa arvostaa sitä asiaa enemmän (mikäli se on hyvä asia) tai sitten osaa hallita elämäänsä paremmin, kun ymmärtää, että elämä onnistuu ilmankin.

Jatkuva kauneuden tavoittelu on turhaa, sillä kauneus asuu meissä jo ennestään. Ei tarvitse olla jotain muuta kuin mitä on. Kun olet sinut itsesi kanssa, säteilet kauneutta ympärillesi. Olet kaunis.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista