Sertifikaatit ja merkit

Luonnonkosmetiikkaa voidaan sertifioida erilaisilla sertifikaateilla. Tarkoitus on tuoda kuluttajille tietoa tuotteissa käytetyistä raaka-aineista ja muista yrityksen arvoista ja toimintatavoista. Maailmassa ei ole vain yhtä sertifiointia toteuttavaa tahoa vaan niitä on monia ja niiden kriteerit ja periaatteet vaihtelevat.

Viivin Kosmetiikkapuodissa on monia luonnonkosmetiikkabrändejä joilla ei ole sertifikaattia, mutta tuotteiden pakkaukset ja raaka-aineet täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit.

Luonnonkosmetiikassa raaka-aineiden tulee olla peräisin luonnosta (luonnonöljyt ja -vahat, hajusteet, väri- ja säilöntäaineet)

Luonnonkosmetiikassa ei käytetä esimerkiksi formaldehydin vapauttajia säilöntäaineena, silikoneja, parabeeneja, etoksyloituja emulgaattoreita (PEG-yhdisteet), keinotekoisia väriaineita tai hajusteita, EDTA:ta, parafiinia tai muita maaöljyjohdonnaisia.

Tarkempaa lisätietoa luonnonkosmetiikasta voit lukea esim:

https://www.luonnonkosmetiikka.fi/luonnonkosmetiikka/mita-on-luonnonkosmetiikka/

  • ECOCERT-Cosmos Organic sertifikaatti löytyy HENUA ORGANICS ihonhoito sarjalta. 

Kuvahaun tulos: ecocert logo

Ecocert-sertifikaatti on myönnetty Marja Entrich tuotantotehtaalle. Ecocert on

Lippu

Avainlippumerkki: on niin ikään Marja Entrich tuotesarjalla. Tämä tarkoittaa mm, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Lisää voi lukea:

https://suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/avainlipun-saannot/ 

Viherpesulla tarkoitetaan luonnonkosmetiikan arvojen hyödyntämistä markkinoinnissa synteettisten eli ei luonnonkosmetiikkaa olevien tuotteiden kohdalla. Mikäli haluat välttää viherpesutuotteita on helpointa suosia sertifioituja tuotteita tai sitten varmistaa tuotteiden kotisivuilta tarkemmat tuoteominaisuudet.