Selluliitti ns. appelsiini ihon hoitaminen

Selluliittiä esiintyy yleisimmin reisi-,lantio-, pakara-, ja vatsa-alueella.

Se on yleisempää naisilla ja oikeasti selluliittia on lähes kaikilla. Osalla se on vain näkyvää. Painelemalla reisi alueita voi havaita " näkymätöntä" selluliittia. Naisista yhdeksällä kymmenestä on selluliittia jollakin kehon alueella. On olemassa kosmeettista selluliittia ja vakavempi sairaus selluliitti. Selluliitti johtuu soluaineenvaihdunnan häiriötilassa jossa rasvasolut kasaantuvat rykelmiksi ja niiden ympärille muodostuu säikeinen kudos. Nämä rykelmät painavat ja häiritsevät veri- ja lymfasuonia. Näin ollen verenkierto ja imunestekierto häiriintyvät ja solujen hapensaanti heikentyy.

Ihon aineenvaihduntaan vaikuttaa verenkierto ja sitä vilkastuttavia ja aktivoivia ovat mm. kylmä ja kuuma. Siksi säännöllinen saunominen, avantouinti, kylmät suihkut voivat parantaa ääreisverenkiertoa ja kehon aineenvaihduntaa. 

Kosmeettinen selluliitti voi olla peritytyvää, mutta siihen vaikuttaa myös elämäntavat. Lihavuus, päihteet ja kiristävät vaatteet voivat pahentaa ja lisätä selluliitin syntyä kehoon. Näin ollen terveet elämäntavat ja liikkuminen ovat tärkeä osa selluliitin ennaltaehkäisyä.

Koska selluliitti sijaitsee subkutis ihonalaiskudoksessa eli epidermiksen ja verinahan alla, ei kosmetiikka voi vaikuttaa siihen. Kosmetiikka imeytyy vain epidermikseen eli ihon ylimpään kerrokseen. Kuitenkin ihon rasvaaminen ja samalla hierominen lisää ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Eli mielestäni ihon rasvaaminen on sekin selluliittia ennaltaehkäisevää hoitoa.

Kuivaharjaus ja ihon kuoriminen kuorintahansikkailla poistaa kuollutta ihosolukkoa, mutta tehokkaasti ja säännöllisesti tehtynä parantaa myös ihon pintaverenkiertoa. 

Kuivaharjaus harjoja ja kuorintahanskoja ei ole vielä valikoimassani, mutta ne ovat myöhemmin tulossa valikoimaan. Sillä välin voit tsekata kotimaisia kuivaharjaus harjoja täältä