Kotimaisuus

Suomalaisuus merkitsee minulle paljon

Suomalaisuus

Suomi on kotimaa ja se on turvapaikka. Suomen luonto on puhdas, monimuotoinen, kullttuurimme on hieno ja sivistynyt. Ihmisillä on vapauksia ja mahdollisuuksia. On hyvät opiskelumahdollisuudet ja monenlaisia kaupunkeja tai pienempiä kuntia, joilla on usein omat murteensa ja tietyt ominaispiirteensä. Kaikki tämä on rikkautta. Isoimmissakin kaupungeissa on mahdollisuus päästä luontoon ja myös hyvät kulkuyhteydet kaikkialle Suomeen.
Kotimainen yrittäjyys ja suomalaisten arvostus kotimaisiin tuotteisiin ovat kasvussa. Vaikka meillä on mahdollisuus tilata tuotteita ympäri maailmaa, on hyvä huomioida, että Suomessa valtitteja ovat korkea laatu, puhtaus, turvallisuus ja luotettavuus tuotannossa. Kun käytät kotimaisia tuotteita raha päätyy suomalaisille ja on myös ekologisempaa käyttää kotimaassa tuotettuja tuotteita ulkomaisten sijaan. Suomessa on myös korkeat kriteerit ja vaatimukset palvelun tasolle, mikä osaltaan pakottaa yritykset tarjoamaan vain parasta. 
Onnellisten maa?
Forbesin maailman onnellisuusraportin mukaan Suomi on vuonna 2020 jo kolmatta kertaa maailman onnellisin maa asua. Se ei tarkoita tietenkään, että olisimme kaikki onnellisia tai jatkuvasti "onnellisuuden pilvessä". Minä uskon, että onnellisuus tulee elämän pienistä hetkistä ja tärkeässä asemassa on oma asennoituminen. Olen itse ollut aikanaan todella onnellinen, sitten pitkään hyvin onneton, mutta lopulta taas onnellinen. Hyväksyn myös sen, että onnettomia hetkiä tulee, mutta tiedän, että niistä pääsee yli eikä niihin pidä jäädä vellomaan. 
Usein puhutaan siitä, että toiset ovat syntyneet kultalusikka suussaan. Ja, että syntyminen tiettyihin oloihin on tehnyt elämän heille helpoksi. Ja osaltaanhan tämä on aivan totta. Minä henkilökohtaisesti kuitenkin, aina kantapään kautta oppimalla olen määrätietoisesti jatkanut eteenpäin. Ensin en ymmärtänyt, että miksi minulle aina näin.. Mutta aikuistuminen on vienyt nämä itsekeskeiset ajattelumallit pois ja tilanne on nyt toisinpäin, miksi minulle kävi näin hyvin? Voinko jotenkin jakaa tämän hyvän muiden kanssa ja tehdä heidät iloiseksi?
Viivin Kosmetiikkapuoti suosii suomalaista osaamista
Kaikki yrityksessäni myytävät tuotteet on valmistettu Suomessa ja osa on myös täysin käsityönä tehtyä. Pidän tästä "Back to the basics"-ajattelusta ja toivonkin tietyllä tapaa paluuta entiseen. Siihen, kun käsityöläisyys oli arvossaan ja kaikki ei ollut vain digitaalista tai tietokoneisiin painottuvaa. Myös erikoistuminen tiettyihin tuotteisiin mahdollistaa paremman asiantuntijuuden kyseiseen alaan ja myös monipuolisemman tarjonnan. Edustin aiemmassa työpaikassani Etelä-Ranskan Provencea erittäin ylpeänä ja iloisena, mutta pikkuhiljaa ymmärsin, että kotimainen kosmetiikka on todella kasvava alue ja uusia yrittäjiä pongahtelee jatkuvasti. Miksi en siis edustaisi ylpeydellä omaa kotimaatani?
Estenomina ymmärrän syvällisemmin kosmetiikka-alaa. Näkemäni ja oppimani perusteella uskon vahvasti, että kotimaisen kosmetiikan tulevaisuus tulee olemaan merkittävä ja sen kysyntä kasvaa vuosi vuodelta. Tämä on jo nähtävissä ulkomailla asti. Halusin ehdottomasti tarjota kotimaisille kosmetiikkabrändeille kotipaikan omassa kosmetiikkapuodissani. 
Suomessa pärjätään ja kukoistetaan, kun vaan muistetaan pitää huoli toinen toisestamme, olla kohteliaita ja hyväksyviä. Mahdollisuuksia on monia, kunhan niihin vaan uskalletaan tarttua. 

-Viivi