Kiitollisuus haaste 1.2-28.2.2022

Tämän vuoden teemaksi olen valinnut kiitollisuuden. Kiitollisuus on osa päivittäistä elämääni ja haluan myös tuoda sen apuvälineeksi sinun elämääsi, matkalla onnellisempaa ja kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia. Vuoden vaihteessä pääsin mukaan meditaatio kurssille joka on todella monella tavalla lähtenyt muuttamaan ajatusmaailmaani. Se on myös vain vahvistanut ajatusta siitä, että avain hyvinvointiin, löytyy ihmisestä sisältä. Tänä päivänä olemme erittäin paljon sosiaalisessa mediassa, joka on periaatteessa täysin visuaalinen, eli ulkoisiin, pinnallisiiin asioihin keskittyvä. Keskitämme ajatuksemme ja voimavaramme siihen miltä ulkomuotomme näyttää ja saatamme unohtaa, että sisällämme oleva ihme voisi paljon paremmin, jos antaisimme sen äänen kuulua.

Meditaation avulla oppii parempaa läsnäoloa ja tietoisuutta omasta itsestä

En lähde kuitenkaan nyt tässä pitämään meditaatio kurssia, mutta ehdottomasti suosittelen siihen ainakin tutustumaan. Sen sijaan seuraava haaste liittyy vuoden teemaan eli kiitollisuuteen, joka mielestäni tietyllä tapaa myös ohjaa sinua kohti läsnäolevampaa ja tiedostavampaa elämää. Kuten yleensä, toimin tässäkin intuitiivisesti. Eli suunnittelen haasteen hirveästi pohtimatta asiaa, vain kuuntelen sisäistä ääntäni ja annan ajatusten virrata näppäimistölle. Toki hyödynnän haastetta suunnitellessa itse kokemiani asioita.

Kiitollisuus haaste

Haaste kestää kuukauden verran ja se sisältää kolme erilaista tehtävää. Tehtäviä voi suorittaa päivittäin tai mieluiten vähintään kaksi kertaa viikossa. Ne eivät vaadi sinulta mitään tiettyä paikkaa ja voit käyttää niihin itsellesi sopivan ajan. Tehtäviä voi suorittaa itse valitsemassasi järjestyksessä. Mieluiten kuitenkin vähintään 10 min per tehtävä.

Tehtävä 1

Tee ajatuskartta tyyppinen toteutus. Keskelle sana kiitollisuus ympyrään ja siitä 

Tehtävä 2

-->(Iltaisin) Mieti kolme asiaa jotka tekivät sinusta kiitollisen juuri tänään?

Piirrä, maalaa, askartele jonkinlainen kortti tms. yöpöydällesi jossa lukee KIITOLLISUUS muistututtamaan sinua kiitollisuus tehtävästä