Kiitollisuus haaste

Kiitos, että on olemassa saippuaa, kiitos että saan tehdä saippuaa, kiitos että haluat käyttää valmistamaani saippuaa, kiitos, kiitos, kiitos!

Kiitos!

Miten ihana sana! Miten hyvälle tuulelle sen sanomisesta tai kuulemisesta tuleekaan :)

Koemme onnea niin monenlaisista asioista.. Onnellisuuden merkityksen kuitenkin monesti unohtaa. Olosuhteisiin tottuu ja turtuu. Yleensä esimerkiksi terveyden tärkeys ja siitä saatava onni tulee todelliseksi vasta sairastuessamme. On minullakin ollut niitä tilanteita, kun olen potenut kovaa vatsa tai pääkipua ja ajatellut, että voi kunpa tämä voisi loppua, että tekisin mitä vaan että saisin olla ilman kipua, miten upeaa se oikeastaan onkaan, olla tuntematta kipua..

Mutta on kyllä olemassa keino pitää yllä onnellisuuden tilaa. Se onnistuu muistuttamalla itseään saavutetusta onnesta! 

Kiitollisuus on Viivin Kosmetiikkapuodin tämän vuoden teema. Nyt onkin sitten hyvä aika pitää haaste, joka innostaa sinut jälleen näkemään, kokemaan ja huomaamaan elämäsi parhaat puolet! Koska pitkät kuukauden kestävät haasteet voivat tuntua välillä liian pitkiltä, niin ajattelin tehdä tästä haasteesta hiukka lyhyemmän, eli viikon kestävän.

Kiitollisuus haaste 28.3-4.2022

Haasteessa on 3 tehtävää. Niistä yksi "pakollinen" ja kaksi vapaavalintaista. Ensimmäinen ns. pakollinen tehtävä iskostaa mieleesi kiitollisuutta päivittäisten harjoitusten avulla. Pääset myös käyttämään luovuutta tässä tehtävässä. Kun johonkin panostaa ja käyttää hieman aikaa, se muuttuu merkityksellisemmäksi...

"I can no other answer make but thanks, and thanks, and ever thanks…" William Shakespeare

iloinen keltainen

Tehtävä 1. 

Joka aamu ja ilta pyhitetään noin minuutti kiitollisuudelle. Helpointa se on tehdä ennen nukahtamista valojen sammuttua ja aamulla ennen vuoteesta nousemista. Tee mielessäsi lista asioista joista olet kiitollinen juuri kyseisellä hetkellä. Jotta muistat tehdä haastetta, tarvitset siihen muistuttajan:

Valmistaudu haastetta edeltävänä iltana-> Piirrä, maalaa, askartele, ompele tms. itsellesi "KIITOLLISUUS-muistuttaja" voit käyttää tässä luovuutta! 

eli... Jonkinlainen esine tai lappu pitäisi saada kyhättyä sängyn viereen seinälle tai yöpöydälle. Se voi olla pihalta löydetty kivi johon maalaat sanan (saat itse valita) kiitos/kiitollinen/kiitollisuus. 

Tehtävä 2.

Toteuta kiitollisuuden ele! 

Kun olet miettinyt kiitollisuuttasi, sinulle on varmasti noussut mieleesi henkilöitä jotka tuottavat sinulle aihetta kiitollisuuteen. Kiitoksen voi osoittaa monella tapaa. Harvemmin se vain tulee spontaanisti mieleen. Valitse vähintään yksi henkilö tai voi se olla muukin, eläin tai paikkakin (esim. metsä tms.) jolle osoitat kiitoksesi. Alla esimerkki ideoita kiitoksen toteuttamiseen:

(sanoin)

-Kortti/kirje

-Puhelinsoitto

-Kahvittelu 

(teoin)

-leivo joku herkku yksin hänelle

-tarjoa siivousapua

-lenkitä koira

-yhteinen piknik

jne.

Tehtävä 3.

Kiitä itseäsi! 

SUUNNITTELE itsellesi täydellinen päivä ja TOTEUTA se!

Tähän tehtävään tarvitset kynän ja paperia ja kalenterin. Ideoi itsellesi ihana hemmottelupäivä. Jokainen meistä kaipaa välillä hemmottelua, mutta kuinka moni oikeasti järjestää itselleen sitä niin tärkeää omaa aikaa ja tekemistä?

Suunnittele päivä jakamalla se aamu, päivä ja ilta ohjelmaan. Varmista, että saat olla rauhassa ;)

Kiitos on vain pieni sana, mutta sen sisään mahtuu paljon toivoa ja hyvyyttä. Anna kiitoksen lipua elämäsi jokaiseen päivään..

Haasteeseen osallistujien kesken arvotaan kuvassa näkyvä tuotesetti! Osallistu arvontaan laittamalla Instagramissa tai Facebookissa yksityisviesti. Arvontaan voi ilmoittautua 3.4.2022 asti. Arvonta suoritetaan 4.4.2022 ja voittajalle ilmoitetaan voitosta yksityisviestillä.