Toimitus ilmainen yli 40 € tilauksiin

INCI

INCI
Lyhenne sanoista International Nomenclature Cosmetic Ingredient. Se tarkoittaa nimikkeistöä ja merkintätapaa, jolla kosmetiikan ainesosat merkitään pakkauksiin.
Inci:llä tarkoitetaan siis tuotteen ainesosalistaa.
Listojen pituus vaihtelee tuotteittain, joissakin tuotteissa vain yksi ja toisissa jopa sata ainesosaa. Vaikka yksinkertaisuus on valttia niin yleesä ottaen tuote raaka-aineet on valittu sekä vahvistamaan toisiaan, että tuomaan omaa yksilöllistä vaikutustaan. Listan viisi ensimmäistä raaka-ainetta ovat tuotteessa eniten käytetyt ainesosat ja loput ovat prosentuaalisesti pieniä määriä. Vaikutusaineiden lisäksi tuotteissa on yleensä säilyvyyttä parantavia raaka-aineita ja tuotekoostumusta parantavia ainesosia. Lisäksi tuotteissa voidaan käyttää väriä ja tuoksua antavia ainesosia.
ALLA ESIMERKKI HAVUKA KUUSENPIHKAVOITEEN INCI:STÄ

Ainesosat: Kuusenpihkauute 30%, kylmäpuristettu rypsiöljy (luomu), mehiläisvaha.

INCI: Finland spruce picea abies, Resin, Sodium rapeseedate (luomu), beeswax

VINKKI:

Kaikista kosmetiikkapuodin tuotteista löytyy (tuotekuvauksesta) incit ja

niissä mainittuja raaka-aineita voi tutkia esim. 

https://incihaku.fi/