Viivin kosmetiikkapuodin arvot

kotimaisuus, ekologisuus, luonnollisuus ja laadukkuus.

 kotimaisuus

Kotimaisuus

Kotimaisuus on tärkein ja eniten yritykseni toimintaa ohjaava arvo. Kotimaisuus tarkoittaa sitä, että kaikki valikoimassa olevat tuotteet ovat Suomessa valmistettuja. Haluan, että tuotteet valmistetaan lähellä, eikä niitä tarvitse kuljettaa asiakkaalle toisesta maasta. Se on siis myös ekologisuuteen vaikuttava osatekijä. Kotimaisuus mahdollistaa suomalaisen yrittäjyyden kannattamisen ja sen, että tuotteita ostavat ulkomaiset saavat viedä kotimaahansa tuliaisiksi jotain paikallista. Haluan tukea niin pienyrittäjyyttä, kuin naisten mahdollisuuksia yrittäjinä, sillä ainakin vielä tällä hetkellä valtaosa kosmetiikka-alan pienyrittäjistä on naisia. Kotimaisten luonnonkosmetiikkatuotteiden tasoa voi Suomessa merkittävällä tavalla kehittää ja parantaa luomalla suomalaisille helpot kanavat ja tavat ostaa itselleen kotimaisia tuotteita. Markettien valikoimasta on vielä tänä päivänä valtaosa ulkomaista kosmetiikkaa.

Muoviton tuote on ekologinen

Ekologisuus

Ekologisuus on erittäin tärkeä arvo. Ekologisuus näkyy yrityksessäni tuotevalinnoissa. Olen suosinut tuotteita, jotka ovat pakattu ekologisesti ja niiden valmistuksessa ja kierrätyksessä on huomioitu ympäristön suojeleminen. Suomalainen tuote on ekologisempi valinta kuin ulkomainen, sillä se ei ole tuottanut saasteita samoin kuin ulkomailta rahdattava tuote. ekologisuus on huomioitu myös mm. puodin sisustuksessa. Kalusteet on hankittu käytettynä, suosin vain luonnonmateriaaleja ja verkkotilaukset pakataan mahdollisuuksien mukaan kierrätystyylisesti varaston tuotetilauksista saatuihin lähetyspakkauksiin. Suosin myös sarjoja, joiden raaka-aineet ovat läheltä, eli ne tukevat omalla toiminnallaan kestävämpää kehitystä ja mahdollistavat kysynnän kotimaisten raaka-aineiden tuotannolle.

 Erikoisihonhoitotuotteita

Laadukkuus

Laadukkuus. Tarkoittaa tarkkaan harkittua valikoimaa, joka koostuu sarjoista joita myydään vain alan erikoisliikkeissä. Tuotteet säilytetään hygieenisesti, valolta suojattuna ja muutoinkin tarkkaan siten, että ne ovat aina laadukkaita päätyessään asiakkaan kotikäyttöön. Viallinen tuote myydään huomattavasti edullisempaan hintaan ja asiakas on tietoinen tuotteen käyttöön liittyvistä säilyvyysajoista. Laadukkuus ajattelutapaan kuuluu tietenkin myös palvelu. Palvelu on asiantuntijuuteen perustuvaa ja asiakas saa tarkat käyttöohjeet sekä suositukset tuotteiden sopivuudesta yksilöllisiin tarpeisiin. Mikäli yritys tekee inhimillisen virheen maksun tai tuotteiden lähetyksen osalta, tämä korvataan asianmukaisesti asiakkaalle. On erittäin tärkeää, että jokainen asiakas on tyytyväinen saamaansa tuotteeseen ja palveluun.

luonto sydämessä

Luonnollisuus

Haluan edistää luonnonmukaista elämäntapaa. Tuoda esille aitoja ja elämälle tärkeitä asioita jotka tapahtuvat aivan luonnostaan. Ihmisen ja luonnon välinen yhteys on molempien selviytymisen ja hyvinvoinnin kannalta olennaisen tärkeää. Siksi pyrin myös edistämään asiakkaitteni luontoyhteyttä mm. erilaisten haasteiden avulla, kuten #nomakeuphaaste tai #metsähaaste. Päivitän ahkerasti Instagramia joka onkin pääasiallinen tapa lähestyä asiakkaitani päivittäin @viivinkosmetiikkapuoti.

Luonnonkosmetiikka alkaa olla jo tietynlainen normi kosmetiikassa ja moni synteettisiä raaka-aineita sisältävä kosmetiikkasarja on myös lähtenyt muuttamaan tuotteidensa raaka-aineita luonnollisiin. Luonnonraaka-aineet ovat vaikuttavia aineita joita ihomme saa myös luonnollisesti ravinnon kautta. On aivan luonnollista, että iho sietää näitä raaka-aineita myös päällisesti laitettuna. Palaamme siis pikkuhiljaa takaisin juurillemme aikaan jolloin ei ollut ihmisen luomia kemikaaleja vaan kaikki tehtiin luonnon aineksista. Luonnonkosmetiikan erityisiä valtteja ovat sen ympäristöystävällinen ideologia, luonnon ja ihmisen kunnioittaminen sekä oikeasti hyvä vaikuttavuus. Luonnonkosmetiikkaan liittyy kuitenkin paljon niin sanottuja harhakäsityksiä, joita myös haluan tuoda esille. 

Luonnonkosmetiikasta voit lukea lisää täältä: https://www.luonnonkosmetiikka.fi/luonnonkosmetiikka/mita-on-luonnonkosmetiikka/

Näiden arvojen lisäksi toimintaani ohjaa vahvasti asiakaskeskeisyys sekä suuri haluni tuottaa iloa ja hyvää maailmaan. Järjestän instagramissa ja Facebookissa säännöllisesti tuotearvontoja asiakkaitteni iloksi. Pyrin reagoimaan alan kiinnostaviin juttuihin ja tuomaan niitä myös esille blogien, tapahtumien tms. kautta. Tulevaisuudessa toivon, että vastaavanlaisia kotimaisen kosmetiikan koteja ilmestyy muuallekkin Suomeen.