Puhdistuksen kanssa vai ilman?

Pitäisikö kasvojen puhdistustuotetta käyttää?
Miksi kasvojen ihoa puhdistetaan?

Pesetkö vartalon ihon ja hiukset vain vedellä? Voi olla, että teet juuri niin..

Mutta jos et, niin tiedät kyllä varmasti syyn miksi. No lian takia, et halua haista hieltä ja haluat, että hiuksesi ovat puhtaat ja ilmavat. Pelkkä vesi ei vain vie kaikkea tätä pois. Elimistömme erittää jatkuvasti hikeä ja talia. Olemme jatkuvasti kosketuksissa vaatteisiin, lakanoihin, ulko- ja sisäilmaan ja varsinkin käsien kautta moneen muuhun asiaan. Nyt virusepidemian aikaan moni on alkanut miettiä hygienia asioita perusteellisemmin. Käsien pesu on ollut olennaisesti keskustelun aiheena, sillä kädet ovat eniten kosketuksissa kaikkeen.

Kaikkeen, eli myös kasvoihin. Ajatuksissamme laitamme kädet kasvoille lukuisia kertoja päivän aikana. Nojaamme käteen, rapsutamme kutisevaa ihoa tai siirrämme hiuksia pois kasvoilta. Kasvoissa tapahtuu päivän mittaan hikoilua, talin eritystä ja huokoset avautuvat aina lämpötilan muutoksista. Ilmassa on paljon kaikenlaista hiukkasta jotka myös kerrostuvat näkymättömäksi peitteeksi kasvoille. 

Näistä edellä mainituista syistä johtuen ymmärrät varmasti, että ihollesi kertyy päivän mittaan paljon erilaisia epäpuhtauksia ja siksi onkin erittäin tärkeää puhdistaa kasvojen ihoa ihan joka päivä. Iltaisin puhdistetaan päivän mittaan kertyneet epäpuhtaudet sekä meikki ja aamuisin iholta puhdistetaan iholle yön aikana erittyneet tali, hiki ja yövoiteen jäänteet. Ihon puhdistukseen on kuitenkin myös toinen tärkeä syy.

Iho nimittäin reagoi puhdistukseen siten, että iho huokoset avautuvat ja ihon päällimmäiset kuolleet ihosolut turpoavat ja pehmenevät ja avaavat hiukan myös reittiä ihon syvempiin kerroksiin. Eli kasvojen puhdistaminen ikään kuin herättää ihoa, että hei kohta saat ruokaa, nyt olisi aika kiireesti herätä! Eri lämpötilat vaikuttavat ihon verenkiertoon ja verenkierto tietysti vaikuttaa ihon solujen muodostukseen ja uusiutumiseen. Ihoa olisikin hyvä aina välillä aktivoida. Aamulla kylmän veden pirskauttelu iholle saa sinut ja myös ihosi hereille.

Öljypuhdistuskakut ovat uusi ja innovatiivinen kasvojen puhdistus tuotemuoto. Ihanista luonnon kasviöljyistä valmistetut kaukut sulavat käsissä ihanaksi helliväksi öljyksi joka poistaa tehokkaasti kasvoilta meikin ja epäpuhtaudet. Käytetään yhdessä Onnikas kasvopyyhkeiden kanssa.

Ekologiset ja hellävaraiset Öljypuhdistuskakut herkälle, kuivalle ja rasvoittuvalle iholle

Meikki tukkii ihoa!?

Olen kuullut monen suusta ristiriitaisia kommentteja esimerkiksi meikin tukkivasta vaikutuksesta. Itse koen meikin enemmänkin kasvoja suojaavana elementtinä. Meikki on ilman ja ihon välissä, joten kasvovoiteen tai seerumin tapaan se muodostaa ohuen suojaavan kalvon. Meikkiä voidaan laittaa ohut kerros tai hyvin paksu kerros. Uskon sen hyvään postitiiviseen vaikutukseen nimen omaan kevyenä hengittävänä kerroksena. Kun meikki puhdistetaan hyvin, ei ole huolta meikin haitallisuudesta päivittäin käytettynä.

Suosittelen kuitenkin vähintään yhtä meikitöntä päivää viikossa, jotta iho saa levättyä. Aikanaan pidin myös 1 kk:n meikittömän tammikuun ja se tietyllä tavalla oli henkisesti tosi vapauttavaa. Tuona aikana keskityin myös enemmän ihonhoitoon. Myös hygienia meikkisiveltimissä, -sienissä ym. välineissä on tärkeää ja itse meikkien pitäminen siisteinä. Itse suosin meikkivoiteen levitykseen pestyjä käsiä ja pesen siveltimet säännöllisesti palasaippualla ja lämpöisellä vedellä.

Esimerkiksi monet näyttelijät tai mallit kärsivät huonosta ihosta vahvojen meikkien takia, jotka eivät anna ihon hengittää ja monikerroksinen maski myös joudutaan puhdistamaan paljon perusteellisemmin. Voisi olettaa, että suuri määrä meikkiä jää helposti liian huonosti puhdistetuksi tai sitten sen poistoon käytetään ihoa ärsyttäviä ja liian puhdistavia aineita. Toki iho-ongelmien taustalla voi olla ruokavalio syyt tai stressaava työ, mutta liiallinen hoitaminen tai meikkaaminen eivät anna iholle tarpeeksi tilaa palautua ja toimia normaalisti. Kuten mieli myös ihomme kaipaa aikaa palautua ja sopeutua.

Auringonkukan hento kosketus. Kuivan ihon ylellinen puhdistusöljy poistaa kaikki epäpuhtaudet ja jättää ihon kauniin heleäksi ja hennon tuoksuvaksi.
Auringonkukkaöljy hellii ja ravitsee ihoa sekä poistaa mainiosti vedenpitävänkin meikin koko kasvoilta.

 

Vaikutukset

Kasvojen puhdistaminen poistaa siis iholtamme likaa, meikkiä, hikeä ja talia. Se aktivoi ihoa ja parantaa muiden ihonhoitotuotteiden vaikuttavuutta. Se ylläpitää ihon hyvinvointia ja mahdollistaa kauniin heleän ihon. Puhdistustuote on myös pH:ltaan monesti ihon normaalista pH:sta poikkeava eli se muuttaa ihon ph:ta. Sen pH on kuitenkin lähempänä ihoamme kuin pelkkä vesi. Ihon pH on jokaisella yksilöllinen ja sen saa aikaan ihon normaali mikrobikanta ja ihon luonnostaan erittämät "aineet".

Kosmetiikan valmistuksessa pyritään mukailemaan ihon luonnollista tilaa, eli tuotteiden pH:lla pyritään tukemaan ihon normaalitilaa. Puhdistukseen tarkoitetut kasvotuotteet sisältävät peseviä ainesosia jotka tarrautuvat ihollamme olevaan likaan. Veden kanssa emulgoituessa iholta huuhtoutuu pois puhdistustuote, lika sekä samalla ihon hyviä mikrobeja.

Ihon pH:lla tarkoitetaan ihon luonnollista mikrobien ja ihon erittämien aineiden aikaansaamaa happamuutta. Kasvojen ihon pH luku on yksilöllinen, mutta joka tapauksessa hapan (5,0-5,5). Happovaipaksikin kutsuttu ihon luonnollinen suoja häviää ihon puhdistuksessa ja palautuu pikkuhiljaa normaaliksi. Voit nopeuttaa prosessia kasvoveden avulla.

Ei ole siis mitään järkeä käyttää pelkkää kasvopuhdistustuotetta sen enempää kuin pelkkää kasvovoidetta. Ne kulkevat aina käsi kädessä. Kasvovoide pyrkii palauttamaan ihon luonnolliseen tilaan puhdistuksen jälkeen. Puhdistus taas valmistaa ihoa kosteutukselle. Tässä blogissa en pureudu kasvoveden käyttöön, sillä se on yksi iso aihealue ja varmasti kirjoittelen siitä lähitulevaisuudessa. Mainitsen kuitenkin sen, että kasvoveden tärkein tarkoitus on auttaa ihoa palautumaan sen normaaliin pH:n, samalla se poistaa viimeiset puhdistustuotteen rippeet ja alustaa ihoa hoitotuotteille. Se kuuluu siis tärkeänä osana myös kasvojen puhdistukseen. Eli kannattaa käyttää ehdottomasti!

Suolasaippuat sopivat atooppiselle ja kuivalle iholle. Suola on antiseptinen ja kuorii ihoa hellävaraisesti. Raukkaudella sydänsaippuat käyvät sekä vartalon että kasvojen pesuun.

Onnenpussi rakkaudella suolasaippuat soveltuvat kasvojen ja vartalon pesuun

Tuotemuodot

Kasvopuhdistustuotteet ovat olleet pitkään pinnalla ja uusia tuotemuotoja satelee jatkuvasti. Saatavilla on kiinteitä-, geeli-, vaahto-, öljy-, maito-, emulsio-, maito-, voide- ja nestemäisiä tuotemuotoja. Olikohan siinä edes kaikki? Todennäköisesti unohdin jonkun olennaisen joukosta, mutta ainakin edellä mainitut ovat suurimmalle osalle tuttuja. Misellivedet olivat jokin aika sitten trendikkäitä ja edelleen niiden perään kysellään. Nämä vedet sisältävät puhdistavia ainesosia, jotka lukitsevat lian sisäänsä (ikään kuin kuplan sisään) ja ovatkin hyvin nopeita ja tehokkaita käytössä. Itse koen kuitenkin, että misellivedet eivät erityisemmin hoida ihoa ja suosittelen niitä lähinnä matkakäyttöön.

Öljymäiset puhdistustuotteet ovat ylellisiä, hellävaraisia ja tehokkaita meikin puhdistukseen, sillä pääsääntöisesti veden pitävät meikit sisältävät öljyliukoisia ainesosia eli ne saadaan öljyjä käyttämällä helposti pois. Öljyt myös pehmentävät ihon pintaa ja auttavat pintakuivan ihon hoidossa.

Healing öljypuhdistuskakku sisältää hoitavia öljyjä, jotka auttavat rasvoittuvaa ihoa tasapainottumaan ja ehkäisevät tulehduksilta. Tämä öljypuhdistuskakku on myös ihana rasvoittuvan ihon tasapainottavana kasvonaamiona.

Healing öljypuhdistuskakku tasapainottaa rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa

Geelimäiset puhdistustuotteet ovat perinteisesti suunnattu nimen omaan rasvoittuvan ihon hoitoon mikä perustuu niiden suurempaan puhdistustehoon. Geelien käyttöä en suosittele silmänympärysiholle, joka on luonnostaan kuivempi ja ohuempi. Jos käytät esim. KAUNIS-puhdistusgeeliä aamuisin niin voit puhdistaa silmänympärysihon hoitavalla kasvovedellä. Vaahtoutuvat puhdistustuotteet ovat pääsääntöisesti pesevämpiä ja myös ihoa kuivattavampia.

Emulsio- ja voidetuotemuodot muistuttavat ihovoiteita ja niissä onkin mukana sekä vesiliukoisia että öljyliukoisia ainesosia. Pääsääntöisesti mitä öljyisempi koostumus sitä hellävaraisempi tuote on kyseessä. Emulsio tyyppinen puhdistustuote emulgoidaan veden kanssa, mutta voidemainen voidaan useimmiten levittää kuivaan ihoon ja poistaa vanulla.

Mikä sopii minulle?

Yleensä ottaen puhdistuotteen valintaan liittyy seuraavia tekijöitä: millainen iho, eli onko iho kuiva vai ei. Itse en näe mitään syytä, että rasvoittuvaan ihoon ei voisi käyttää öljymäistä tai maitomaista tuotetta mikäli ihossa on selvää pintakuivuutta. Jos iho on rasvoittuva ja kuivuutta ei ole, voi olla hyvä käyttää hiukan pesevämpää tuotetta, jotta saadaan liiallista öljyisyyttä pois. Kuivaa ihoa taas tulee hoitaa siten, että puhdistaminen ei kuivata sitä entisestään. Silloin on hyvä välttää kuumaa vettä, ja vaahtoutuvia puhdistustuotteita. 

Millainen tuotemuoto tuntuu sopivalta omiin rutiineihin/elämäntapoihin. Eli jos vaikka käytät säännöllisesti meikkiä, niin onko se vedenpitävää vai ei? Tai onko elämäsi sellaista, että ihosi likaantuu tavallista enemmän työn tai urheilun takia ja kaipaa puhdistavampaa tuotetta.

 Ylellinen kasvojen puhdistusöljy, joka ei kuivata vaan jättää ihon silkin pehmeäksi. Levitetään kuivaan ihoon ja käytetään yhdessä kasvopuhdistuspyyhkeen kanssa.

Nourishing oil cleanser on erittäin kuivan ja aikuisen ihon ylellinen puhdistustuote

Herkkä tai couperosa iho? Jos iho on herkkä.. Tämä voi näkyä ihon reagoimisena tiettyihin aineisiin tai siten, että iho on hauras ja ärsyyntyy vaikka fyysisestä hankaamisesta. Yleisesti ottaen herkkä iho on jokaisen yksilöllinen kokemus, joka voi olla seurausta vääränlaisen tuotteen käytöstä tai iho on vain niin kuiva, että kosteutta saadessaan tuntuu pistelyä. Iho reagoi siis saadessaan kosteutta ja hyvin kuivassa ihossa se voi aluksi tuntua erikoiselta. Tässä tapauksessa olisi hyvä vain antaa ihon sopeutua parempaan kosteustasapainoon. Ihossa ei siis kuitenkaan saa tapahtua polttelua tai kirvelyä. Couperosa ihoa tulisi hoitaa mahdollisimman hellävaraisilla tuotteilla ja välttää liiallista veden käyttöä, eli esimerkiksi puhdistusmaito ja vanulaput ovat tähän toimiva yhdistelmä.

Aikuisen ihon puhdistamisessa on olennaista huomioida säännöllisyys ja ihon kunto. Aikuista ihoa voidaan puhdistaa samoin kuin nuorta, mutta pääsääntöisesti iho kuivuu iän myötä, joten aikuiselle iholle suosittelen hieman hoitavampia ja ei niin puhdistavia tuotemuotoja. Aikuiselle iholle olisi myös hyvä käyttää kasvovettä, jolla on ihoa aktivoivia ja uudistavia vaikutuksia. Ikääntymisen seurauksena ihon uusiutuminen ja aktiivisuus hidastuu ja säännöllisen puhdistuksen lisäksi ihon viikottainen kuorinta on tarpeen. Jos iho on ohut voidaan käyttää entsymaattista kuorintaa. Esimerkiksi Helmi-kauneusnaamio kosteuttaa ja kuorii aikuista, ohutta ja herkkää ihoa.

Ylellinen aikuisen ihon puhdistusemulsio

Hydration cleanser nimensä mukaisesti kosteuttaa ja raikastaa ihoa kuin kesäinen sade - Suunniteltu erityisesti ikääntyvän ihon tarpeisiin

Omat mieltymykset vaikuttavat tuotevalintoihin ja siksi onkin luontevaa valita tuotemuoto, joka tuntuu itsestä hyvältä. Vaikka kuinka haluaisin suositella vaikka öljymäistä tuotemuotoa, niin tiedän, että moni vierastaa öljyisyyttä ja haluaa oikeasta vaahtoutuvaa ja puhdistavampaa tunnetta. Tämä onkin suurin syy miksi tuotevalikoimassani on niin monenlaisia puhdistustuotteita. Haluan, että jokainen löytää itselleen miellyttävän tuotteen, joka ei jää käyttämättä. Olen myös suosinut valikoimassani tuotteita, jotka eivät rasita ihoa. Eli tehokkaita tai vahvoja puhdistustuotteita et tule löytämään, vaan ihoasi hellivän ja hoitavan tuotteen joka soveltuu ihosi tarpeisiin sekä omiin mieltymyksiisi. 

Ravitseva Puhdistusvoide joka on erityisesti kuivan ihon hoitoon suunniteltu. Sisältää mm. auringonkukkaöljyä ja merileväuutetta.

Kermainen Puhdistusvoide pintakuivalle iholle. Puhdista iholta joko veden tai kasvovanulappujen kanssa.

Kuinkas iho kuivataan oikein?

Kasvojen iho kuivataan siihen tarkoitetulla pyyhkeellä. Paras vaihtoehto olisi käyttää ihanaa Onnikas bambukasvopyyhettä, silkin pehmeää pellavapyyheliinaa tai muuta ei froteista tai karheaa. Eli huomioi pyyhkeen tekstuuri. Pyyhe tulee vaihtaa vähintään kerran viikossa puhtaaseen. Kuten vaikka meikkisieni imee bakteereja itseensä niin samoin tapahtuu pyyhkeen kanssa, eli huolehdi hyvästä hygieniasta :) Jos kärsit jatkuvasti epäpuhtauksista iholla niin on hyvä käydä läpi seuraavat: kasvopyyhe, meikkivälineet, tyynyliina ja myös huolehtia riittävästä käsihygieniasta.

Päätetyötä tekevien sormet ovat jatkuvasti näppäimillä joissa tunnetusti elelee pöpöjä, toinen pahis on se mikä kaikilla on nykyään käsissä eli puhelin. Terveyden kannalta kuitenkin olisi parasta elää "pienessä sotkussa", sillä liiallinen hygienia vain aikaansaa huonoa vastustuskykyä.

Jos käytät kasvojen puhdistukseen öljypuhdistustuotetta, joka levitetään kuivaan ihoon tarvitset sen puhdistamiseen pyyhkeen. Tässä IG-videossa näytän kuinka Rebirth-öljypuhdistuskakun ja Onnikas kasvopyyhkeen käyttö tapahtuu. KATSO

Kaksoispuhdistuksesta

Kasvojen kaksoispuhdistus tipahti kuin kirkkaalta taivaalta ja hetken olimme että hetkinen. Puhdistustuote ja kasvovesi eikö ne jo riitä? Mielestäni riittää! Kaksoispuhdistuksen ideologia on siinä, että ensin puhdistetaan kasvoilta meikki ja sen jälkeen puhdistetaan kasvojen iho vielä uudestaan. Toki näin voi tehdä kuka haluaa, mutta mielestäni se ei ole kovin ekologista, sillä sen kautta tulee yksi tuote lisää, veden käyttö lisääntyy ja loppujen lopuksi iho saadaan puhtaaksi ilman kolmatta vaihetta. Jos käytät mallien ja näyttelijöiden tapaan paksua kerrosta meikkiä tai sinulla on ollut juhlameikki niin ehdottomasti kannattaa tehdä kaksoispuhdistus. Kaksoispuhdistuksessa meikki puhdistetaan öljymäisellä puhdistustuotteella ja sen jälkeen käytetään vesiliukoista puhdistustuotetta.

Kaunis-puhdistusgeeli hoitaa ja puhdistaa hellävaraisesti.

KAUNIS-puhdistusgeeli voidaan levittää kuivaan tai kosteutettuun ihoon. Aivan super kasvojen aamupuhdistukseen! Ihanasta tuoksusta täysi 10

Tämä ihon kaksoispuhdistus on ollut hitti samoin kuin muut monivaiheiset ihonhoito rutiinit. Trendinä ollut korealainen ihonhoito villitsi monet kokeilemaan erilaisia tuotteita ja hoitoniksejä. Minusta yksinkertainen on kaunista. Säännöllinen ja jatkuva hoito tuottaa yleensä aina tuloksia. Jos käytät koko kesän aikana yhtenä päivänä aurinkorasvaa on aivan selvää ettei se yksi päivä loppujen lopuksi auttanut suojaamaan ihoasi pidemmällä aikavälillä. Samoin on kaikki muu, pitäisi jaksaa hoitaa päivittäin. Jos elämäsi on kiireistä niin suosi tuotteita, jotka soveltuvat moneen. Esim. öljypuhdistuskakkuja voit käyttää puhdistuksen lisäksi myös naamiona ja luomuruusuvesi toimii aamupuhdistukseen, kasvovetenä ja kasvomistinä. Ai että!

Toivon, että tämä blogi inspiroi sinua ihon päivittäiseen puhdistusrituaaliin. Olen listannut alle vielä tuotesuosituksia Viivin Kosmetiikkapuodin valikoimasta.

Kaikki alla mainitut tuotteet löydät täältä
 
Omat suositukseni eri ihotyypeille 

Herkkä iho:

Rebirth-öljypuhdistuskakku

Nourishing oil cleanser

  Kuiva iho:

  (myös couperosa iholle)

  Rebirth-öljypuhdistuskakku

  Nourishing oil cleanser

  Auringonkukkaöljy

  Puhdistusvoide

   Rasvoittuva iho:

   Onnenpussi suolasaippuat

   Healing-öljypuhdistuskakku

   KAUNIS-puhdistusgeeli


   Seka-iho:

   KAUNIS-puhdistusgeeli
   Hydration Cleanser
   Radiant-öljypuhdistuskakku
   Healing-öljypuhdistuskakku

   Pintakuiva rasvoittuva iho:

   Kaikki öljypuhdistuskakut 
   Puhdistusvoide
   Auringonkukkaöljy
   Hydration cleanser

   Aamuun sopivat tuotteet:

   KAUNIS-puhdistusgeeli
   Hydration cleanser
   Onnenpussi suolasaippuat
   Luomu ruusuvesi

   Iltaan sopivat tuotteet:

   (jos käytät meikkiä)

   Kaikki öljymäiset púhdistustuotteet
   Voide ja emulsio-puhdistukset

   (ei meikkiä)

   Hydration cleanser
   Puhdistusvoide
   KAUNIS-puhdistusgeeli

   Kaksoispuhdistukseen:

   1. Öljymäiset puhdistustuotteet alkupuhdistukseen (Auringonkukkaöljy, Nourishing oil cleanser, öljypuhdistuskakut)
   2. KAUNIS-puhdistusgeeli, Puhdistusvoide tai Hydration Cleanser toiseen puhdistusvaiheeseen

    Käytetään kuivaan ihoon:

    Nourishing cleansing oil

    Auringonkukkaöljy

    Öljypuhdistuskakut

    Puhdistusvoide

    Voidaan käyttää kuivaan tai kosteaan ihoon:

    Hydration cleanser

    KAUNIS-puhdistusgeeli

    Käytetään kosteutettuun ihoon:

    Suolasaippuat

     

    Miten sinä puhdistat kasvojesi ihoa ja entä mikä on sinun suosikki puhdistustuotemuoto?

     

    Jätä kommentti

    Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista