Oma tietoisuus?

Tänä vuonna lähdemme matkalle kohti parempaa tietoisuutta. Tarkoituksena on siis löytää keinoja elää ja toimia tietoisempana siitä mitä tekee. Vuoden aikana kirjoitan aiheeseen liittyviä blogeja sekä järjestän muutaman haasteen. Tavoitteena on tänäkin vuonna lisätä hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Moni voi kokea olevansa tuuliajolla, epävarma itsestään tai kokea turvattomuutta tulevaisuudesta. Oman elämänsä hallintaan ottaminen on keino löytää apua edellä mainittuihin ongelmiin. Tiedostaminen voi liittyä moneen asiaan, omassa elämässä mm. asioihin joista voi olla kiitollinen. Jos päivästä toiseen käyttää aikansa valittamiseen ja surkutteluun siitä mitä ei ole, ei totisesti ole henkilö joka tiedostaa, elämässään olevat hyvät asiat.

Moni voi elää kuplassa tajuamattaan. Kaikki avaimet onneen ovat kädessä, mutta mieli ei tiedosta sitä, jokin asettuu tielle, peittää silmät kankaalla ja ohjaa kohti lankkua, hyppy ja ollaan meren pohjassa, vailla happea..

Opetellaan puolustautumaan oman elämämme vangitsijaa kohtaan, mikä tai kuka estää sinua olemasta mitä haluat?

 

Mikä tietoisuus?

Maailma on täynnä tietoa. Vastaanotamme sitä valtavia määriä. Ja se on erittäin kuormittavaa. Itse ahdistun jo ajatuksesta, että minun pitäisi opetella jotain ulkomuistiin. En halua, jos asia ei ole minulle erittäin tärkeä. Niin, kyse tietoisuuden lisäämisessä ei ole yhtä kuin kyse tiedon lisäämisestä. Tiedon keräämisestä, opettelusta tai muusta sellaisesta. Kyse on tavasta ajatella asioita. Meidän tajuntaamme tykitetään monenlaisia ajatuksia. Ajatuksissa on paljon enemmän poweria, kuin välttämättä kykenemme ymmärtämään. Ajatukset kuitenkin ohjaavat tekemistämme. Kuinka sitten voimme vaikuttaa siihen mikä ohjailee ajatuksiamme? Entä voimmeko löytää keinon suojautua kielteisiltä tavoilta tai asioilta jotka vaikuttavat omaan ajatteluumme? Kun oppii tiedostamaan ja  ymmärtämään, miksi reagoi tietyissä tilanteissa tietyllä tavalla, voi paremmin myös opetella sellaisista tavoista pois. Mikäli ne ovat siis negatiivisia esim. omaa tekemistä rajoittavia tekijöitä.

Sinun elämäsi, sinun sanasi

Tiedäthän, on sanoja.. tiedäthän niitä on paljon. Ja ne kaikki merkitsevät jotain. Osa niistä voi merkitä moniakin eri asioita, tai sanojen antamaa tarkoitusta voidaan muuttaa ilmeillä, äänenvoimakkuudella ja äänenpainoilla.

mutta..

entä jos et ajattelisikaan niin? sanoisitkin, että ei, minä päätän itse. Minä valitsen itse mitä sanoja käytän ja missä tarkoituksessa. Esim. kauppoihin tulleet itsepalvelukassat. Minä sanon niitä ilmaiskassoiksi. En oikeastaan tiedä mistä se edes tuli ja aina sille nauretaan, kun sitä sanaa käytän, mutta joo, en mä välitä. Kuka päättää mitä mä puhun, jos en minä? And then, lets get to the point!

Minusta tuntuu, että ihminen ei voi tietää mikä on hänen oma polkunsa, ellei hän lähde kunnolla tutustumaan omiin ajatuksiin elämästä. Miksi minä olen täällä töissä, miksi minä opiskelin, miksi minulla on tällaiset vaatteet, miksi valitsin niin? Kuka vaikutti valintoihini, teinkö ne itseni vai jonkun muun takia. Kuka hyötyy tekemistäni valinnoista pidemmän päälle. Mikä tarkoitus voi olla sillä mitä nyt teen? Ja entä se kaikki tieto, jota maailmasta tiedän.. Entä jos se ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Voitko irtautua maanpinnasta, nousta korkealle ja koittaa nähdä maailman aivan uusin silmin, uudella tavalla, eri tavalla, sillä sinun omalla, tavalla.

Maailmamme on rakennettu melko täyteen, ihmisten toimesta. On päätetty, että on suojatie, on päätetty, että ihmisen täytyy päästä nopeasti paikasta toiseen. On kaksi asiaa, hyväksyä maailma niin kuin se on ja elää sen mukana, TAI, löytää keinot elää oman näköistä elämää tämän kaiken keskellä. Mutta jos ei halua eristäytyä muusta maailmasta, on mielestäni yksi askel kuitenkin löytää keinot nähdä tämä maailma paremmin. Meillä on kasvatuslasit päässä, meillä on mainoslasit päässä, meillä on somelasit päässä, meillä on puhelin alle metrin päässä. Missä meidän ajatukset muodostuvat, mikä vaikuttaa sinun ajatteluusi eniten, tai kuka?

Ensimmäinen askel

Otetaan pieni ensimmäinen askel yhdessä? Koitetaan rauhassa löytää pieniä keinoja/tapoja elämään, joilla voimme paremmin ymmärtää itseämme. Oman pääkopan totaali hallitseminen ei varmasti ole paras ratkaisu. Rajansa kaikella, kultainen keskitie on hyvä muistaa tässäkin. Tämä ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen asia, joka sormia napsauttamalla toteutuu. Jos haluaa elää luonnollista, soljuvaa ja intuitiivista elämää, ei voi olla joka hetki pitämässä päiväkirjaa joka ajatuksesta. EI kukaan sellaista halua tai jaksa. Asia on minullekkin uusi ja olen omaan elämääni löytänyt tietoisuutta meditaation avulla. Vähän niin kuin vahingossa. Se on kuitenkin mullistanut elämääni siinä määrin, että haluan tämän asian tuoda nyt tähän ja sinunkin elämääsi. Edes pienen muistijäljen, joka saattaa joskus palautua mieleesi jos ei nyt tässä hetkessä tunnu siltä, että pystyisit vastaanottamaan.

 Jos haluat lähteä kanssani matkalle kohti parempaa tietoisuutta, seuraa tänä vuonna julkaistavia blogeja ja osallistu tuleviin haasteisiin. Ensimmäinen haaste on tulossa helmikuun lopulla.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista