Luonnollinen ikääntyminen?

Oma 30-vuotis päiväni lähenee 
Oi voi. Miksi sen pitää olla niin iso juttu?! Tai no eihän se oikeastaan ole, ja silti ON. Olen miettinyt paljon mistä johtuu se ahdistava tunne omasta ikääntymisestä. Onko se ne rypyt? Onko se kuvitelmaa aikuisuuden tylsyydestä ja armottoman kuoleman lähestymisestä? Jotain pelottavaa siinä kyllä on. Kun tietää, että elämä ei ole ikuista. Mitä sitten on kuoleman jälkeen.. vaikka se on meille kaikille yhteistä, niin uskomme eri tavoin mitä tulee käymään. Jatkuuko elämä vielä jollain tapaa tai jossain muodossa vai oliko se sitten siinä. Miten sinä koet ikääntymisen? Oletko ajatellut asiaa?
"Hyviä tapoja hoitaa ikääntyvää kehoa ja mieltä luonnollisesti, on suosia luonnonkosmetiikkaa, aromaterapeuttisia tuotteita, juoda luonnon yrttiteetä, tuoda sisälle kotiin luontoelementtejä, viettää aikaa läheistensä kanssa ja ulkoilla paljon luonnossa"
Mielen ja kehon yhteys
Ikääntyvä iho ja sen tarpeet. Ikääntyvä mieli ja sen tarpeet. Nämä kaksi kulkevat aina käsi kädessä. Muutumme elämän aikana valtavasti. Saamme kokea iloa sekä surua ja kaikki pienet tai suuremmatkin hetket jättävät meihin pysyviä jälkiä. Joko näkyvän merkin kehoomme tai sitten muiston, joka saattaa kaivautua syvälle ja kummuta takaisin vasta hyvin pitkän ajan jälkeen. Tai sitten muistuttaa meitä olemassaolollaan harva se päivä. Uskon, että hoitamalla aktiivisesti sekä kehoa että mieltä voimme säilyttää nuorekkaan ja elämänhaluisen asenteen vaikka kuinka pitkään! Hyviä tapoja hoitaa ikääntyvää kehoa ja mieltä luonnollisesti, on suosia luonnonkosmetiikkaa, aromaterapeuttisia tuotteita, juoda luonnon yrttiteetä, viettää aikaa läheistensä kanssa ja ulkoilla paljon luonnossa.
Frantsilan Hyvä Olo-yrttitee tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia

 

 

 

Frantsilan Hyvä Olo -yrttitee hoitaa vatsaa ja mieltä. Maistuu kotimaiselle kehäkukalle ja piharatamolle.
 
 
Näytänkö vanhalta?
Ajatteletko sinä, että on yksi ja sama oletko 15- vai 75-vuotta? Sinä olet sinä, niin nyt kuin silloinkin. Vai olisitko mieluummin ikuisesti vaikka 25-vuotias? Vertailemme muita ihmisiä tällä tavoin, onpa hän muuttunut tai miten ihmeessä hän näyttää yhä ihan samalta, kuin päivääkään ei olisi vierinyt. Salaa toivomme, että muut eivät näkisi meissä tapahtunutta muutosta tai ainakaan mainitsisi siitä. Oma ulkonäkömme on yhtä lailla yksityinen ja omamme kuin se mitä sisällämme on. Ulkokuorta on vain vaikeampi peitellä, kuitenkin osa meistä sitä vimmatusti yrittää.
"Olisiko nyt syytä alkaa todellä arvostamaan elämää kokonaisuutena eikä vain nuoruuden huumana, jonka jälkeen astumme vain askel askeleelta kohti synkempiä aikoja."
Nuori vai vanha?
Nuoruuden ihannointi liittyy varmaan osittain vapauteen, elämän alkuun ja kehomme energisyyteen. Varjopuolena nuoruudelle on keksitty lähinnä se kokemuksen ja osaamisen puute, mutta oi että, kuinka monta varjopuolta löytyykään ikääntymisestä. Mutta pitääkö sen todella mennä niin? Onko se vain luonnonlaki, jota vastaan on turha taistella? Ei mielestäni. Uskon, että ihminen on sopeutuvainen ja kykenevä muuttamaan omaa ajatteluaan. On sitten kyse ruokatottumuksista, hyvien tapojen opettelusta tai elämäntilanteen muutoksesta. Ihminen tavalla tai toisella yleensä sopeutuu. Jos niin tahtoo. Olisiko nyt syytä alkaa todellä arvostamaan elämää kokonaisuutena eikä vain nuoruuden huumana, jonka jälkeen astumme vain askel askeleelta kohti synkempiä aikoja. Mitä jos alkaisit jo tänään maalata kaunista tulevaisuuden maisemaa siihen päivään, kun olet juuri täyttänyt 70-vuotta?

Ei ne rypyt tästä enää mihinkään lähde millään tuotteilla
Anti-age aikakausi on romuttumassa. Tiedämme, että ihon ikääntymistä ei voi estää. Se on luonnollinen prosessi, joka tapahtuu ihan jokaiselle. Ihon muutoksia voidaan kuitenkin tukea ja ihoa voidaan hoitaa aina sen erillaisten tarpeiden mukaan eri ikäkausina. Iho on aluksi hauras, sitten hormonitoiminnanmyötä ja kasvun myötä se muuttuu ja kehittyy vahvemmaksi. Pienillä lapsilla iho on kuulas, mutta se palaa herkästi ja siinä voi esiintyä atooppista ihottumaa. Teini-iän hormoni muutoksista johtuen iho alkaa tuottaa talia ja kasvoille voi syntyä näppyjä. Aikuistuessaan iho alkaa menettää elinvoimaansa ja suojaus tehoaan. Iho siis toimii eri tavoin eri ikäkausina.  Eli kosmetiikkatuotteet eivät todellakaan poista ryppyjä, mutta hoitamalla ihoa koko elämän säännöllisesti ja aina oikeisiin tarpeisiin sopivilla tuotteilla voidaan ehkäistä ennen aikaista ikääntymistä.
HENUA ORGANICS- Kasvotuotteet sisältävät esimerkiksi hyviä antioksidantteja koivunmahla- ja männynkaarna-uutteista.
Kaikista helpoin tapa säilyttää ihon nuorekkuus, on suojella ihoa auringolta. Jaksan aina hokea tätä, mutta sen ymmärtäminen mullisti oman ihonhoitoni varsinkin kesä aikaan. Aurinkosuoja tuote on oikeasti MUST HAVE tuote. Sillä aurinko on suurin ihomme ikääntymiseen vaikuttava tekijä. katso Aurinkosuojatuotteet Aurinkosuojatuotteiden alla olisi tärkeää käyttää antioksidanttipitoisia kasvotuotteita, jotka suojaavat Uv-säteilyn oksidatiiviselta stressiltä. Myös ihoa kirkastavavat tuotteet soveltuvat aurinkotuotteiden alle ja niitä suosittelen sinulle jonka ihoon tulee herkästi maksaläiskiä eli ihon pigmentaatiota. Kirkastavat kasvotuotteet
"Kosmetiikkaa jaotellaan paljon ihotyyppien ja iän mukaan. Mikä onkin ihan luonnollista. Itse olen kuitenkin aina kuunnellut omaa sisintäni ja kokeilemalla todennut miltä tuote tuntuu omalla ihollani. Onko tunne hyvä, miten iho reagoi ja millaisen olon sen käyttö minussa saa aikaan?"
"Minun iho ei ole sinun iho"
Geenit, elämäntavat ja elinolosuhteet vaikuttavat ihomme ikääntymiseen. Siksi jokainen ei ole yhtä "vanhan" näköinen vaikka ikänumero olisi sama. Jotta osaa hoitaa ihoaan oikein, on tiedettävä kuinka oma iho voi ja mikä on juuri sinun ihollesi sopiva hoitorituaali. Kosmetiikkaa jaotellaan paljon ihotyyppien mukaan ja iän mukaan. Mikä onkin ihan luonnollista. Itse olen kuitenkin aina kuunnellut omaa sisintäni ja kokeilemalla todennut miltä tuote tuntuu. Onko tunne hyvä, miten iho reagoi ja millaisen olon sen käyttö minussa saa aikaan? Jos ihollani on epäpuhtauksia tai tulehtuneita alueita käytän siihen sopivaa antiseptista ja rauhoittavaa hoitotuotetta. Toisaalta jos huomaan, että ihoni on kovin kuivan ja karhean oloinen vaihdan tuotteen hoitavampaan. Luonnonkosmetiikassa on eläviä raaka-aineita luonnosta. Ihomme on myös elävä kudos ja vain kokeilemalla huomaat miten nämä kaksi tulevat toimeen keskenään.

Jokainen meistä on ainutlaatuinen yksilö.

Maalaisjärki aina mukana
Olen maalta kotoisin ja maalaisjärkeä minultakin löytyy :D
En pidä harhaanjohtavista mainoksista tai liioitelluista vaikutuksista. Tämä on kuitenkin hyvin yleistä edelleen, vaikka oikean tiedon määrä on kasvanut. Lehdessä tai somessa mainostetaan tuotetta, joka kuin taikaiskusta poisti kaikki vaivat. Kuten aiemmassa kappaleessa mainitsin, jokaisella on erilainen iho ja erilaiset tarpeet. On turhaa siis väittää, että jokin tuote toimii varmasti sinulla. Ymmärrän toki halun ja tarpeen kokeilla jotain mikä ehkä auttaisi. Iho ei kuitenkaan toimi yksin, joten ihon ongelmatilanteessa kannattaa kuunnella ensimäiseksi itseään ja tehdä kartoitus omista elämän tavoista, ihonhoitotuotteista, ihonhoitotavoista, ruokavaliosta ja miettiä muutenkin omaa jaksamista. Ihomme on suojaava elin, joka voi myös kertoa siitä, että jokin ei nyt toimi niinkuin pitäisi. 
 
Älä ole huolissasi ikääntymisestä. Se on elämää ja niin kuuluu käydä. On ajan haaskausta pähkäillä kuinka peitän tuon rypyn tai miettiä, mitä muut ajattelevat ihosi kunnosta. Lohduttaaksesi itseäsi voit hakea turvaa luonnosta. Anna luonnonvoimien ympäröidä sinut. Katsoessasi metsän puita, voit nähdä nuoria yksilöitä ja myös hyvin vanhoja jättiläisiä. Kaikki sulassa sovussa ja kaikilla on oma paikkansa, oikeus ja arvo olla siellä. Liiku luonnossa aina, kun voit ja kotona suosi luonnontuotteita. Luonnonkosmetiikassa on, ei ripaus vaan aimo annos sitä ihanuutta mitä luonto meille tarjoaa. Täältä löydät tuotteet, jotka on suunniteltu ikääntyvän ihon vaatimuksia ja tarpeita vastaaviksi:
Ihanat luonnolliset ja hoitavat tuotteet ikääntyvän ihonhoitoon:
Viikonloppu etuna -15% (10-12.4.2020)
Mikä on sinun niksisi ikääntyvän kehon ja mielen hoitoon? Entä kuinka koet ikääntymisen?
-Viivi

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista