Kruunu vai riesa?

Miten laittaisin hiukset.. Suunnittelu, toteutus ja lopputulos. EI miellytä..! Argh.. Ovatko hiukset sinulle ainainen riesa?? Hyvä hiuspäivä tai huono hiuspäivä.. Miksei tukka voi näyttää aina kauniilta, puhtaalta ja hoidetulta?

Törmäsin "hiushaasteisten naisten" jengiin liityttyäni vuonna 2019 Facebookin Curly girl-ryhmään. Kiharien hiusten kanssa taistelu tuntuu olevan enemmän ja vähemmän jokapäiväistä. Se kiinnitti huomioni ja rupesin miettimään, kuinka paljon ihmiset loppujen lopuksi pulaavat tuotteiden kanssa ja koittavat löytää niitä sopivia tuotteita. Mikä siinä voi olla niin vaikeaa?

(Curly girl on se hetki sitten pinnalle noussut luonnonkiharoiden hiustenhoitometodi)

Toinen paljon pohtimani asia on tyytyväisyys omaan luonnolliseen hiukseen, sen pituuteen, malliin tai väriin. Jokaisella on ihan varmasti muistoissa hiusmokia, värjäys on epäonnistunut tai hiukset on leikattu siten, että ne ei imartele ollenkaan. Sitten on menty pipo päässä tai värjätty hätä hätää uudestaan yms. Onko se sitten ihan normaalia? Se jatkuva tarve laittaa hiukset jotenkin eri tavalla ja kohennella sillä tavoin ulkonäköään? Ja mistä se hiusten laitto oikeastaan on alun alkaen lähtenyt?

Olen miettinyt, kuinka hiusten värjääminen ja laittaminen on aina ollut enemmän naisten juttu. No tietysti naiset ovat aina laittautuneet enemmän, eli voisiko taustalla olla ajan saatossa muodostunut selviytymiskeino.. Uskon, että media, trendit ja muodinmukaisuus ja ulkoiset paineet ovat yksi iso syy miksi kuvittelemme, että oma luonnollinen hiuksemme olisi jotenkin huonompi. Jos kyse olisi teko jalasta tai kädestä niin uskoisitko silloin, että epä aito versio on parempi kuin se originelli jonka sait syntyessäsi? Pitäisi ehkä arvostaa enemmän sitä mitä meillä on. 

"Maantienharmaa" tai harmaa hiirulainen

Pakko mainita, että en pidä yhtään tästä "maantieharmaa" sanan käytöstä. Jos hius on tummanvaalea, siinä on tummaa pigmenttiä ja vaaleaa tai jos hius on kullanvaalea siinä on vaalea ja punaista pigmenttiä. Nämä värisävyt ovat osa historiaa. Siinä mielessä, että ne on saatu vanhemmilta, jotka ovat saaneet vanhemmiltaan ja niin edelleen. Mutta ne ovat myös viimeisimpiä osoituksia siitä, että vaaleahiuksisia vielä on. Valtaosa maailman väestöstä on tummahiuksisia ja ajan myötä luonnon vaaleasävy tulee edelleen vähenemään ja mahdollisesti lopulta katoamaan. Tämä maantienharmaa on vaalea hiusväri ja yleensä sopii vaalealle pohjoismaalaiselle mainiosti. Siihen tarttuu kesällä aurinkoraitoja ja on oikeasti ylpeyden aihe kantaa tätä väriä. Siis jos pokkaa on? Moni ulkomaalainen voi vain haaveilla tästä väristä. Ennen kaikkea haluan peräänkuuluttaa sitä, että olisi aika olla ylpeä siitä mitä on. Oli sitten hius kiharan säkkärä, tikkusuora, "maantienharmaa" tai mitä vaan.

Miksi sitten hiustenhoito on vaikeaa? Tai miksi tukka ei näytä aina siltä kuin haluaisimme? Lähdin pohtimaan asiaa ja vastauksena on mielestäni a) hiustuotteiden eroavaisuudet ja vaikutukset sekä b) hiustemme hyvin yksilölliset tarpeet. Hiuksemme ovat kruunumme, mutta jotta osaamme hoitaa niitä oikein meidän tulee tietää minkälaiset hiuksemme ovat. Ja kuten kasvojen hoidossa myös hiustenhoidossa on muistettava, että hiukset ja iho elävät "omaa elämäänsä". Eli ne eivät ole samanlaiset koko elämän vaan muutoksia hoitotapoihin voi joutua tekemään vuoden aikojen ja iän vaihtuessa.

Hiusten ominaisuuksista

Vaaleat, mustat, ruskeat tai punaiset, ovat kaikki luonnollisia hiusvärejä, joita on ollut kautta aikojen ihmisillä. Itseasiassa meillä kaikilla ihmisillä on pieni määrä näitä kaikkia värityyppejä, mutta yksi värisävy on dominoiva eli sitä värityyppiä kehomme muodostaa määrällisesti eniten. Riippuen geeneistämme saamme, joko kiharan käkkärän tai tikkusuoran hiuksen, tai jotain siltä väliltä.. Myös hiuksen paksuus ja hiusten määrä päässä on yksilöllinen. Hiusten ominaisuudet ovat yhteydessä ihoomme, sen paksuuteen ja väriin. Esimerkiksi vaalea hipiäisellä jolla on herkästi palava iho on usein vaalea tai punertava hiusväri. Tämä johtuu juuri niistä geeneistä ja siitä minkä väristä melaniinia kehomme enimmäkseen erittää. Tummat melaniini värisävyt kestävät paremmin auringon vaikutuksia kuin vaaleat tai punertavat.

Mun tukka on MUN!

Hiukset ovat vahva osa identiteettiä, sillä ne luovat vaikutelmaa asenteestamme ja omasta persoonastamme. Monia kliseitä löytyy vaaleisiin tai punaisiin hiuksiin. Blondi vitsit ja villit punapäät.. Tiedät varmaan mitä tarkoitan :D Aikanaan punaiset hiukset liitettiin jopa noituuteen, varmasti juuri värin erottuvuuden ja harvinaisuuden vuoksi. Monesti erilaisuus valitettavasti edelleen koetaan enemmän negatiiviseksi kuin positiiviseksi asiaksi. Harmaa hiusväri liitetään vanhuuteen ja hyvin musta hius on vaaleaihoisella goottihenkinen. Vahva erottuva hiusväri taas kuvastaa rohkeutta ja asenteellisuutta. Hiusten värjäämisen helppous ja edullisuus on kuitenkin mullistanut hiusvärien kirjon ja tänä päivänä (ainakin naisten keskuudessa) värjäämättömyys on harvinaisempi ilmiö, kuin hiusten värjääminen. Luonnollisuustrendin vahvistuessa uskoisin, että pikku hiljaa siirrytään takaisin entiseen tai hiusten värjäykseen kehitetään ainakin luonnollisempia ja hellävaraisempia vaihtoehtoja.

ennen ja jälkeen hiusten värjäyksen

Vasemmalla minä 4 vuotta sitten hiukset värjättyinä ja oikealla toukokuussa 2020 omassa kasvatetussa hiusvärissä
Oma "hiustoorini"

Oma värjäys historiani alkoi 13-vuoden tienoilla, kun oli kokeiltava kaikkea. Monet kerrat punaisen värin kokeilua ja sitten värinpoistoa ja vaalennusta takaisin omaan luonnonvaaleaan väriin. Niistä ajoista seuraavat lähes 15 vuotta vaalensin hiuksia säännöllisesti (about 6 viikon välein)  ja välillä tuli kokeiltua muitakin värejä. Blondiin kuitenkin aina palasin, koska se tuntui luonnolliselta ja omalta. Kuitenkin noin 3,5 vuotta sitten hiuksissa alkoi näkyä jatkuvan värjäämisen vaikutukset. Ensin tuli päänahan ärsyyntymistä sekä kirvelyä ja lopulta värjäys myös teki hiuksista niin hauraat, että ne katkeilivat pienestäkin rasituksesta. Sain myös palautetta kampaajalta, että hiuksista kyllä näkee, että niitä on vuosikaudet vaalennettu. Niinpä sitten lähin "rehabbaamaan" eli vieroittamaan itseäni tästä värjäyskierteestä.

Noin vuosi eteenpäin Curly girl-metodi rantautui Suomeen. Minulle tämän metodin kuitenkin opetti ja suositteli oma serkku, jolla on luonnonkihara hiuslaatu. Olin ällistynyt kuinka upealta hän näytti. Olenhan tuntenut hänet vauvasta asti, koskaan näkemättä hiuksia niin upeina.. Joten päätin lähteä toteuttamaan metodia. Olin aivan super innoissani. Se oli mielestäni alan parhaita trendejä pitkään aikaan. Kyse oli kiharan hiuslaadun oikeanlaisesta hoidosta. Mutta taustalla omaan kiinnostukseeni oli ennen kaikkea syventyminen hiustuotteiden raaka-aineisiin sekä omista hiuksista parempaa huolta pitäminen. Tämä buumi sai jotenkin myös meidät kaikki kiinnostumaan tärkeästä asiasta, omien hiusten ja hyvinvoinnin parantamisesta. Tämä Facebookin Curly girl-ryhmä on yksi ainoista keskustelu palstoista missä olen nähnyt naisten ja miesten tukevan, kehuvan ja kannustavan toisiaan. Aivan mieletöntä! Tämä tekee minut ainakin tosi iloiseksi :)

Olen aina halunnut luonnonkiharan hiuksen. Se on niin naisellinen, romanttinen, herkkä ja pehmeä.. Moni kiharapää haluaisi suoran tukan ja toisinpäin... 
Hiustenpesuaine eli shampoo
Pääsääntöisesti shampoo pitää sisällään: puhdistavia ja vaahtoa muodostavia aineita, hoitavia ainesosia, koostumusta paksuntavia (nestemäinen), emulgaattoreita (yhdistää öljyn ja veden "soosiksi") , säilöntä-, tuoksu- ja väriaineita. Mikä vaikuttaa ominaisuuksiin on tietysti valitut raaka-aineet ja niiden suhteelliset määrät tuotteessa.
Hiusten ja hiuspohjan yksilölliset tarpeet

Kuten aiemmin totesin hiukset eroavat toisistaan, sen paksuuden, määrän, kihartuvuuden ja värin osalta, mutta myös hiuspohja ja sen rasvoittuvuus on yksilöllinen. Nämä kaikki sekä hiusten hoito tai hoitamattomuus vaikuttavat yksilölliseen hiusten kuntoon ja laatuun. Siksi ei ole niin yksiselitteistä tai helppoa löytää toimivaa hiustuotetta. Myös hiukset kuten ihokin muuttuu ja vuodenaikojen vaihtelu, aurinko, kylmä ilma ja päähineet tuovat oman osuutensa soppaan. Omat mieltymykset tuoksuun, koostumukseen ja tuotemuotoon vaihtelevat myös. Ei ole siis mitenkään helppoa tosta noin vaan sanoa, että tämä tuote sopii sinulle. Ei, niin en voisi sanoa. Mutta asioidessasi puodilla voimme käydä läpi hiustenhoitotottumuksiasi, hiustyyppiäisi ja muuta, jotta osaan ehdottaa sinulle mielestäni parhaan tuotteen kokeiltavaksi. En ole kampaaja, mutta olen opiskellut hiuksen rakennetta, hiustuotteiden valmistusta ja niissä käytettyjä raaka-aineita.

Omaa hiusta ja sen tarpeita voi analysoida miettimällä hiuspesun tarvetta. Kuinka nopeasti hius rasvoittuu ja tuntuu likaiselta? Liika peseminen ei ole hyväksi hiuksille tai hiuspohjalle. Siksi olisi hyvä välttää pesua, jos hius pysyy siistinä ja puhtaana. 2 päivää viikossa on hyvä määrä hiusten pesuun. Jos liikut paljon ja hikoilet, niin koita välillä mennä pelkällä vesi pesulla tai käytä hoitoainetta shampoon sijaan.

Pesevä raaka-aine SLS= Sodium Lauryl Sulfate
http://www.teknokemia.fi/fin/kosmetiikka/kosmetiikkasanasto/?ltr=14
Curly girl metodista opin paljon hiusten hoidosta

Curly girl-metodiin kuuluu tuotteiden valitseminen sen mukaan mitä peseviä tai hoitavia (tässä tapauksessa ei niinkään) raaka-aineita niissä on käytetty. "Pääpahis" Sodium laureth sulfate on sulfaatteihin kuuluva hiusta puhdistava raaka-aine, joka on myös aiheuttanut herkistymistä kosmetiikassa. Pääsääntöisesti sulfaatteja tulee välttää, niihin voi tutustua juuri Curly Girl Facebook ryhmässä, jossa on muuten todella kattavat listaukset ja ohjeistukset metodiin.

Toinen vältettävä raaka-aineryhmä on silikonit tai niiden johdannaiset (eivät kuitenkaan kaikki). Silikoni muodostaa hiuksen pinnalle kalvon, joka tekee hiuksesta liukkaamman ja ei niin takkuuntuvan, mutta ei niinkään hoida hiusta itsessään. Se myös vaikuttaa kiharaan hiukseen suoristavalla tavalla. Silikoneja käytetään paljon synteettisissä hoitoaineissa, naamioissa tai hiuksiin jätettävissä hiustuotteissa (myös hiuslakat, lämpösuojat, hiusgeelit, vahat ym.) ja meikeissä (varsinkin meikkivoiteissa tai meikinalusvoiteissa). Silikonin tarkoituksena on tuoda meikkituotteisiin parempaa levittyvyyttä ja silkkistä ihotuntumaa. Tuotevalintojen lisäksi metodiin kuuluu hiusten hellävarainen hoito. Se kattaa hiusten pesun, kuivauksen, kiinnityksen ym. hellävaraisin tavoin. Näitä tapoja noudattaen olen saanut hiukseni päivä päivältä parempaan ja vahvempaan kuntoon. On hyvä ymmärtää, että hiuksia tulee hoitaa muutenkin kuin tuotteilla. 

Hiustuotteiden muuttuva maailma

Tänä päivänä hiustuotteiden kirjo on valtava. On markettisarjat, ammattilaissarjat ja uusimpana palamuotoiset "zero waste" hiustenhoitotuotesarjat. On vegaaniset, luonnolliset, synteettiset ja hiustyyppien mukaan valitut raaka-aineet. Luonnollisista raaka-aineista mm. koivu, kehäkukka ja nokkonen ovat käytetty iät ja ajat. Nyt suuressa "hypessä" on ollut teepuusta saatava eteerinen öljy, joka on myös vuosisatoja hyödynnetty kasvilääkinnällinen raaka-aine. Hiustuotteissa käytettävien raaka-aineiden ominaisuuksissa on tärkeää niiden hoitavuus, puhdistavuus, antibakteerisuus tai antiseptisuus, väriä kirkastava (tai suojaava) vaikutus, päänahkaa ja sen verenkiertoa aktivoiva vaikutus. Myös ärsyyntyneelle päänahalle sitä rauhoittava vaikutus on syy käyttää juuri tiettyä raaka-ainetta. 

Hoitoaine: Sisältää hoitavia aineita, peseviä aineita, paksuntavia aineita (ei kaikki), säilöntä-, väri- ja tuoksuaineita. Hiushuuhde: Sisältää monesti omenaviinietikkaa, kasviuutteita, hiuspohjaa hoitavia eteerisiä öljyjä, säilöntä, väri- ja tuoksuaineita. Riippuen tuotteesta. Huuhteissä nimen omaan etikka on pääasiallinen vaikutusaine, joka sulkee hiussuomut.

 Luonnonraaka-aineita hiustuotteissa:

Luonnosta saadaan mahtavia raaka-aineita hiustuotteisiin. Olen listannut alle tietoa yleisesti käytössä olevista raaka-aineista. Näiden lisäksi hiustuotteissa käytetään kasviöljyjä ja rasvoja antamaan suojaavaa ja pehmentävää vaikutusta. Esim. argan öljy tai karitevoi.

Timjami: Antimikrobinen ja tulehduksia parantava, puhdistava. Rasvaiselle päänahalle tai rasvoittuvalle iholle kasvotuotteissa.
Piparminttu ja muut mintut: Rauhoittaa ,viilentää ja raikastaa. Soveltuu erityisesti rasvoittuvan ja suurihuokosisen ihon hoitoon supistavan vaikutuksensa ansiosta.

Nokkonen on ollut pitkään suosittu raaka-aine hiustenhoidossa

Nokkonen: Ravinnerikas, pintaverenkiertoa stimuloiva, tuo elinvoimaa ja vilkastuttaa hiuksen kasvua
Kehäkukka: Rauhoittava, uudistava, antiseptinen. Antaa kullanvivahdetta vaaleisiin hiuksiin.
Teepuu: Antiseptinen, tulehdusta hillitsevä. Rasvoittuvan tai hilseilevän päänahan hoitoon.
Koivu: Ravinnerikas, antaa pehmeyttä, kiiltoa ja elinvoimaisuutta
Turve: Syväpuhdistaa ja ravitsee
Kanerva: Puhdistaa ja rauhoittaa
Peltokorte: Kirkastaa ja puhdistaa. Kasvotuotteissa supistaa rasvoittuvaa ihoa.
Ruiskaunokki: Lilaa sävyä harmaisiin hiuksiin, tulehduksia ehkäisevä vaikutus. Käytetty aikanaan erilaisiin vaivoihin esim. sisäisesti päänsäryn hoitoon.
Sitruuna: Kirkastaa, virkistää, vaalentaa ja energisoi
Hiusten luonnollinen vaalennus

Hiuksia voidaan vaalentaa ilman hiusvärejä! Ei kuitenkaan niin voimakkaasti, mutta varmasti hellävaraisemmin, kuin hiusväriä käytettäessä. Hiuksien kotivaalennus toteutuu parhaiten luonnonvaalean ja värjäämättömään tai sitten vaalennettuun hiukseen. Tämä sama muuten pätee myös varsinaisen hiusvärin vaikuttavuuteen. Hiusten vaalennukseen voidaan käyttää omenaviinietikkaa, sitruunaa ja hunajaa tai näistä tehtyä seosta. Näitä käytettäessä tulee huomioida myös lämpö. Itse olen laittanut saunaan tai föönannut hetken aikaa pyyhkeen läpi. Omenaviinietikkaa voidaan käyttää myös hiushuuhteena, sillä on hiussuomuja sulkeva vaikutus. Tarkempi ohje vaalennukseen myöhempänä tekstissä.

hiushuuhde

Heather hiushuuhde normaaleille ja kuiville hiuksille

Hiustuotteiden vaikutukset

Hius koostuu ydinhiuksesta ja sitä suojaavasta suomumaisesta kerroksesta. Kun hiuksen väriä muutetaan värjäämällä on kyse alemman hiusytimen värin muuttamisesta. Suojaava kerros itsessään on väritön. Shampoo yleensä avaa ja puhdistaa hiussuomut ja hoitoaine tai hiushuuhde sulkee ne. Kun nämä suomut jäävät auki, hius on pörröisempi ja takkuuntuvampi. Paljon värjätyssä hiuksissa suomut ovat vahingoittuneet ja hiuksen pinta on menettänyt sileyttä ja kiiltoa.

Hiustenhoidossa on sama ideologia kuin ihonhoidossakin. Luonnostaan hapan iho ja hiukset pestään pesutuotteella, jolloin luonnollinen suoja ja tasapaino "järkkyy". Päänahan iho tuottaa talia, joka pitää hiuksemme ravittuina ja kosteutettuina. Mikäli hiuksia pestään paljon tämä tali katoaa ja hius ei ehdi saada päänahan tuottamaa talia. Hoitoaine, naamio tai öljy ylensä korvaa siis kehomme luonnollisen talin vaikutuksia, kuten kasvoissa kasvovoide korvaa ihon luonnollista eritettä. Murrosiässä olevan tyttäreni hiuspohja tuottaa niin paljon talia, että hoitoaineen käyttö on turhaa ja hiustenpesutuote on täytynyt vaihtaa pesevämpään. Piparminttu shampoopala tai Teepuu shampoopala soveltuvat rasvoittuvan päänahan pesuun.

Hiustenhoitotuotteet

Nokkosta, koivua ja turvetta sisältävät hiuspohjanhoitoöljy ja hoitoaine elvyttävät ja ravitsevat päänahkaa ja hiuksia.

 Katkeilevien hiustenhoitovinkit:
 • Pehmeät kankaiset hiusdonitsit estävät katkeilua
 • Laita (pitkät) hiukset yöksi letille
 • Käytä luonnon harjaksista hiusharjaa
 • Haro pahimmat takut sormilla hoitoaineen/öljyn tai naamion vaikuttaessa
 • Älä tee pyyhe turbaania siten, että hiukset jäävät puristuksiin pyyhkeen sisään
 • Käytä luonnonmateriaalisia pyyhkeitä
 • Kuivaa hellästi painellen
 • Leikkauta hiukset säännöllisesti (itse leikkautan 2 krt vuodessa)
 • Tee öljynaamio kerran viikossa tai laita erittäin kuiviin hiuksiin öljy vaikuttamaan aina ennen pesua
 • Nauti monipuolista ruokaa ja ota tueksi tarpeen mukaan biotiini, sinkki ja huolehdi hyvien kasviöljyjen saannista
 • VÄLTÄ: kuumia muotoilurautoja, kumilenksuja ja vaihtele kampausta, jotta hiuslenksut ym. tarvikkeet eivät rasita aina samaa kohtaa hiuksista
Ohjeita hiusten kotihoitoon:

Palashampoon käyttö

Ei ole ollenkaan vaikeaa! Palashampoota hierotaan kosteisiin hiuksiin pyörivin kevyin liikkein. Yleensä hieron shampoopalaa joka puolelle hetken aikaa, siten että vaahtoa muodostuu. Sitten jatkan sen levitystä sormenpäillä. Säilytä shampoopala ritilän tai luffan päällä. Valitse shampoopala hiuspohjan mukaan. Jos hiuspohja rasvoittuu ota siihen tarkoitettu shampoopala ja kuivalle hiuspohjalle kosteuttava. Jos sinulla on kuivat hiukset, mutta rasvoittuva päänahka: käytä koko pituuksien hoitoon hoitoainetta ja öljyjä ja shampoopalana pesevämpää tuotetta.

Hoitoainepalan käyttö

Levitä hoitoainepalaa suoraan hiuksiin shampoopesun jälkeen. Voit myös murentaa palan hoitoainetta, sekoittaa sen pieneen määrään vettä ja sitten hieroa emulsio muodossa hiuksiin. Hoitoainepala hierotaan pyyhekuivaan hiukseen ja annetaan vaikuttaa 1-2. Tuoksuton Takku on ihastuttava pöllön muotoinen hoitoainepala kuiville hiuksille.

Takku hoitoainepala

Takku-hoitoainepala ja neiti porvoolainen

Öljynaamio

Levitä koko hiuksiin ja päänahkaan kasviöljyä ja anna vaikuttaa 1 h tai yön yli. Pese öljy kaksoispuhdistuksena. Eli peset hiukset kaksi kertaa shampoolla. Mikäli öljy on vaikuttanut yön yli et todennäköisesti tarvitse hoitoainetta pesun jälkeen. Tähän soveltuvat: Hiuspohjahoitoöljy, Argan öljy ja Vehnänalkio öljy. Tähän soveltuu hyvin myös kylmäpuristettu kookosöljy.

Hiuspohjanhoito: Voit käyttää hiusten pesuun shampoon sijaan hoitoainetta, joka sisältää myös puhdistavia ainesosia, mutta on hoitavampi ja vähemmän ärsyttävä päänahalle. Hoida päänahkaa antiseptisiä ja rauhoittavia raaka-aineita sisältävillä tuotteilla. Frantsilan Kehäkukkavoide rauhoitaa palanutta tai muutoin ärsyyntynyttä ihoa. Voit käyttää sitä myös ärtyneen päänahan hoitoon: levitä kaikkialle päänahkaan ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Pese sitten hoitoaineen avulla. Frantsilan Hiuspohjanhoitoöljy on toinen myös kiiltoa ja elinvoimaa antava vaihtoehto.

Luonnollinen vaalennus

Sekoita suihkepullossa 1 rkl hunajaa, puolikas sitruuna (mehu), 2 rkl omenaviinietikkaa ja 1 dl vettä. Suihkuta kaikkialle hiuksiin ja laita pyyhe hiusten ympärille. Lämmitä miedolla föönin lämpötilalla tai piipahda hetkeksi saunaan. 

Tee se itse hiushuuhde

Tarvitset vain: Omenaviinietikkaa 1-2 rkl ja lämmintä vettä 2-3dl. Laita suihkepulloon, ravista ja suihkuta hiuksiin, huuhdo suihkussa muutaman minuutin vaikutusajan jälkeen.

Kiharat ilman rautaa

Hiusten kihartaminen hiuspannan avulla

Tähän kampaukseen tarvitset vain hiuspannan!

1. Harjaa hiukset ja aseta kankainen hiuspanta hiusten päälle (hiukset tulee olla kuivat)

2. Aloita edestä ottamalla kapea osio hiuksia ja pujota se yläkautta pannan ympäri

3. Ota uusi osio johon nappaat mukaan edellisen kierroksen hiukset

4. Etene osio kerrallaan taakse

5. Tee toinen puoli samoin

6. Kieputa kaikki loput takana olevat "vapaat hiukset" pannan ympärille

7. Lopuksi tiukenna kampausta takaraivosta otsaa kohti edeten

7. Anna olla vähintään yön yli

7. Jos hiukset eivät taivu helposti laita muotoilutuote alle. Yleensä kihara muodostuu parhaiten ja pehmeimmin hyvin puhtaaseen hiukseen. Hiuksen rasvaisuus tuo hiukseen painoa joka voi myös latistaa kiharaa.

Katso tutorial tästä

Kiharat ilman rautaa

Tällaiset tuli! :)

Tutustu kosteuttaviin, puhdistaviin, hoitaviin ja kaikkiin aivan ihaniin hiustuotteisiin täältä

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista